Лудогорец Разград отстъпи на белгийския Андерлехт с 0:2 като гост

...
Лудогорец Разград отстъпи на белгийския Андерлехт с 0:2 като гост
Коментари Харесай

Лудогорец загуби от Андерлехт с 0:2 с добра игра и невъздържано поведение

" Лудогорец " Разград отстъпи на белгийския Андерлехт с 0:2 като посетител в мач от третия кръг на футболния шампионат Лига Европа, откакто българските първенци останаха с човек по-малко още през първото полувреме поради пряк червен картон на Кайо Видал. Така " орлите " са класирани на 33-о място с една точка, извоювана след тъждество против Виктория Пилзен. 

Въпреки загубата " Лудогорец " сподели добра игра, освен това като посетител в евротурнирите, което не се случва всякога. Преди аления картон " зелените " стояха сносно на терена и даже сътвориха няколко положителни положения. Те демонстрираха добра игра в отбрана, когато останаха с човек по-малко. След като получиха гол демонстрираха и темперамент, като даже съумяха да изравнят резултата, въпреки гола да бе анулиран поради минимална засада.

В " Лудогорец " обаче би трябвало да си вземат и поучения от този мач. Те си изкараха доста картони, в това число червен, поради невъздържано държание, в това число реплики към съдията, което е неприемливо в европейските шампионати.

Лудогорец сътвори първото чисто състояние в мача, само че Диниш Алмейда направи огромен пропуск. Защитникът на българските първенци стигна до топката на далечна греда след центриране на Рик Джонатан и я отигра с коляно, само че не съумя да уцели вратата на белгийците от към метър пред голлинията.  

След половин час игра се появиха и първите огромни проблеми за Лудогорец. Кайо Видал реагира бурно на нарушаване на играча на белгийците Тристан Дегрееф и удари с лакът съперника си в лицето, а основният арбитър Филип Глова даде по един жълт картон на двамата. Словакът обаче прегледа обстановката с ВАР и подвигна пряк червен картон на Кайо Видал, оставяйки Дегрееф на терена. 

Лудогорец удържа без позволен гол до края на полувремето, само че мачът се изнерви доста. В рамките на 10 минути съдията подвигна картони на Оливие Вердон, Ивайло Чочев, Рик Джонатан и капитана Педро Нареси, който ще пропусне идващия европейски мач на Лудогорец. 

Санкциониран бе и старши треньорът на българския отбор Игор Йовичевич, който избра да не прави промени на почивката. 

Андерлехт натисна Лудогорец и стигна до гол в 67-та минута. Ян-Карло Шимич подаде на собствен съотборник в наказателното поле и Хендрик Бонман отрази първия удар, а добавката на Шимич бе блокирана от различен състезател на Лудогорец. Топката обаче попадна на пътя на появилия се малко по-рано на терена Самюел Едози, който преодоля стража на разградчани за крайното 1:0. 

Лудогорец стигна до изравнителен гол в 90-ата минута на срещата, само че той бе анулиран. Педро Нареси завоюва висока топка в наказателното поле на Андерлехт и я насочи към далечния ъгъл с глава, само че тя рикошира от гредата и се върна в игра. Руан Секо съумя да стреля на добавка и бе прецизен, само че ВАР анулира гола поради засада на Нареси при центрирането. 

Андерлехт стигна и до второ попадение посредством Андер Дрейер в четвъртата минута на добавеното време, с което бе завършен крайният резултат. Победата изкачи Андерлехт на върха в класирането на Лига Европа, където белгийците са равни с Лацио и Тотнъм с по девет точки. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР