Лудогорец разби Ботев Враца с 5:0 като гост в мач

...
Лудогорец разби Ботев Враца с 5:0 като гост в мач
Коментари Харесай

Лудогорец си изля гнева върху 10 от Ботев Враца

Лудогорец разруши Ботев Враца с 5:0 като посетител в мач от четвъртия кръг на Първа лига. На стадион " Христо Ботев " в северозападния град първенците поведоха рано, а скоро по-късно останаха и с човек повече на терена, което улесни задачата им против " зелените ". Дебют за отбора на Ивайло Петев направиха Руан Секо и пристигналият от Левски централен бранител Ноа Сонко Сундберг.


Началото изрично бе за разградчани, които откриха още в осмата минута с дебютното попадение на Секо. Бразилският нападател, на който ще се разчита в неявяване на контузилия се Квадво Дуа, получи страховит пас с пета от Кайо Видал и преодоля Красимир Костов за 1:0. Около 10 по-късно домакините останаха в понижен състав след директния червен картон на Диого Барбоса. Първоначално, основният арбитър Георги Гинчев сподели жълт картон за рисковото влизане на полузащитника в краката на Видал, само че след консултация с ВАР монитора край страничната линия, промени решението си и изгони Барбоса. До края на полувремето Лудогорец можеше да удвои задатъка си, като гол на Секо бе анулиран вярно поради засада, откакто удар на Иван Йорданов срещна гредата.

След почивката българският отличник постави точка на разногласието с ранен втори гол, а по-късно се забавлява и осъществя още три безответни попадения. Изгоненият през седмицата в реванша с Олимпия Любляна Сон вкара за 2:0, а по-късно поредно се разписаха Педро Нареси, Аслак Фон Витри и Кирил Десподов, който бе виновник за отбора в Словения, пропускайки дузпа надълбоко в добавеното време, която щеше да прати мача с Олимпия в продължения.

Така тимът от Разград краткотрайно понижи напрежението върху старши треньора Петев след отпадането от Шампионска лига, записвайки втора поредна победа с 5:0 в елита след тази против новака Етър. Шампионите се изкачиха на четвъртата позиция с шест точки от три мача, откакто гостуването им на Славия бе отсрочено. Ботев Враца е десети с три пункта след третата си загуба от началото на акцията. В предишния кръг отборът на Даниел Моралес позволи тежко проваляне и при визитата на Локомотив Пд с 0:4. За врачани следва посещение на Левски, до момента в който Лудогорец първо пътува до Казахстан за аудиенция на Астана в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа във вторник, а по-късно посреща вицешампиона от предишния сезон в Първа лига ЦСКА на 13 август. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР