Лудогорец продължава да криволичи в пътя си към осмата поредна

...
Лудогорец продължава да криволичи в пътя си към осмата поредна
Коментари Харесай

Лудогорец избледня и срещу Левски, битката за титлата е отворена

Лудогорец продължава да криволичи в пътя си към осмата поредна купа. Разградчани имаха потребност от наложителна победа в семейството на Левски, само че позволиха тъждество в това огромно дерби и подариха следващ късмет на преследвача си ЦСКА да мечтае, че може да го смъкна от върха.

Битката приключи 1:1 след доста драма. След постна първа част домакините откриха от дузпа в самото начало на второто полувреме посредством Козмин Моци, а в тази обстановка Деян Иванов от "сините " беше изпъден с пряк червен картон.

Но Драгош Григоре си изпроси втори жълт картон от състава на "орлите " в 69-та минута и обърна всичко с краката нагоре за отбора си. Само три минути по-късно Живко Миланов изравни от директен свободен удар, а в края и Абел Анисе си изкара втори жълт картон, с цел да остави отбора си с деветима на терена и да секне ентусиазма му в последните минути в търсене на триумфа.

Така Лудогорец изпусна следващ мачбол в борбата за купата и задатъкът му на върха на класирането може да бъде понижен единствено на точица и да направи последните два кръга в шампионата в действителност инфарктни. А Левски продължава да преследва втората позиция и да се надява, че няма да мине през бараж за Европа.

Първата част на мача протече при надхитряне и здрава битка в центъра. Двата отбора залагаха на сигурността и не смееха да подхващат съществени опасности, тъй като при изравнените им благоприятни условия можеше да се стигне до рискове.

Съперниците разчитаха най-вече на центрирания и статични положения. Давиде Мариани беше най-активен в тази тенденция от състава на столичани, до момента в който за разградчани Антон Недялков и Адриан Попа опитваха да сервират топката за съотборниците си, само че без триумф.

Точните удари липсваха, а даже и тези, които не намираха очертанията на вратата. Първата хубава обстановка пристигна чак в 20-та минута, когато Мариани пусна необикновен пас за Валери Божинов, само че нападателят закъсня и не съумя да стигне до топката. Ако го беше сторил, сигурно щеше да има големи главоболия за Пламен Илиев.

Опасностите продължиха да са ъгъл и след тази обстановка. Джоди Лукоки опитва няколко пробива по десния фланг на офанзивата на Лудогорец, както и Антон Недялков по другия фланг, само че всичко беше без необикновен триумф. Мариани пък сътвори всичко забавно пред вратата на разградчани.

Едно негово рисково центриране от директен свободен удар в 36-та минута можеше да приключи с по-точен удар от оставения непокрит Нуно Рейш, само че изстрелът му с глава прелетя високо над вратата, тъй като остана под топката.

Първият прецизен удар в мача пристигна едвам в 44-та минута. Тогава Адриан Попа центрира от директен свободен удар отляво на наказателното поле, топката закупи фалц, който я прати в очертанията на вратата, само че Николай Михайлов нямаше проблем да я улови.

А в продължението на мача пристигна и най-чистата обстановка досега. Тогава Валери Божинов с хубаво центриране откри Станислав Иванов във вратарското поле сред двама бранители, той си извоюва пзоиция за пукотевица, само че прати топката над вратата. И по този начин почивката пристигна при нулево тъждество.

Но с подновяването на играта всичко се промени радикално. Една неправилност в отбраната на Левски, първата от началото на мача, разреши на Серкан Юсеин да насочи удар, който Николай Михайлов отрази. При добавката Клаудиу Кешеру стреля към вратата, само че Деян Иванов спря топката с ръка.

Реферът Николай Йорданов беше хладнокръвен - дузпа за Лудогорец и червен картон за бранителя на Левски. Зад топката застана Козмин Моци, който прати топката в мрежата с помощта и на страничната греда. Той се разписа от 11-те метра и в предходния мач сред двата отбора.

Малко по-късно всичко можеше да се реши в интерес на разградчани, който излезе на преференциална позиция против Михайлов, само че откакто първият му удар беше отразен от стража, вторият излезе в навън. В ответнаат офанзива Левски можеше да изравни, само че Паулиньо стреля от преференциална позиция над вратата.

Определено тази обстановка при започване на втората част разстрои играта на "сините " и те дълго не можаха да намерят себе си в предни позиции. Не им оказа помощ изключително даже и влизането в игра на топреализатора на шампионата Станислав Костов, който изненадващо беше оставен запаса.

Единствен от състава на гостите, който имаше концепция по какъв начин да заплаши противниковата врата, беше Давиде Мариани. Швейцарецът пробваше подавания, удари, центрирания, само че без триумф. Той беше покрай хубав гол в 68-та минута, само че ударът му от въздуха мина над вратата.

И когато всичко си течеше без спънки за "орлите ", Драгош Григоре направи страхотна нелепост и върна интригата в края на мача. Румънецът задържа Станислав Иванов в центъра на терена и си изпроси малоумен втори жълт картон.

Малко по-късно пристигна и най-чистата обстановка за Левски. Яцек Горалски направи фаул на към 20 метра от голлинията, зад топката застана Живко Миланов и той по съвършен метод извърши, с цел да направи беззащитен Пламен Илиев и да направи 1:1. Това беше в действителност ужасно осъществяване от крайния защитник.

Четвърт час преди края имаше още веднъж сходна обстановка за гостите. Тогава зад топката обаче застана Давиде Мариани, чието осъществяване мина на сантиметри настрана от вратата и в последна сметка статуквото се резервира непроменено.

Последните минути бяха извънредно напечени. И в тях не устояха нервите и на Абел Анисе, който си изпроси втори жълт картон по сходен метод на Драгош Григоре преди този момент. Мадагаскарецът задържа откъсващия се Станислав Иванов и напълно справедливо получи втория си жълт картон, оставяйки отбора си с деветима на терена до последния съдийски сигнал.

А финалните минути бяха френетични. В 92-та минута Левски изиска дузпа, когато след една бърза контра Паулиньо откри Станислав Костов в наказателното поле, а Сисиньо влезе с шпагат. Нападателят падна и подвигна ръце в търсене на углавен удар, само че Николай Йорданов реши, че няма учредения за това.

В ответната офанзива и Якуб Швиерчок се просна на тревата в търсене на дузпа, само че отново Йорданов си замълча. В края се сътвори блъсканица пред вратата на Левски след няколко центрирания от корнер, само че Николай Михайлов сподели класа и резервира вратата си от попадение.

Така мачът приключи наедно и интригата за последните два кръга се резервира с цялостна мощ, както за купата, по този начин и за второто място.

Ето и съставите на двата тима:

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Абел Анисе, Яцек Горалски, Серкан Юсеин, Адриан Попа, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешеру;

Резерви: Ренан, Георги Терзиев, Димо Бакалов, Станислав Манолев, Доминик Янков, Якуб Швиерчок, Рафаел Форстър;

Левски: Николай Михайлов, Луи Нганиони, Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш, Мартин Райнов, Илия Юруков, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Иванов, Валери Божинов;

Резерви: Николай Кръстев, Иван Горанов, Еркебулан Сейдахмет, Седрик Унтонджи, Милош Цветкович, Станислав Костов, Мартин Д. Петков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР