Лудогорец привлече нападателя Матиас Тисера, който за последно игра в

...
Лудогорец привлече нападателя Матиас Тисера, който за последно игра в
Коментари Харесай

Лудогорец с нова трансферна бомба

Лудогорец притегли нападателя Матиас Тисера, който за последно игра в елитния аржентински Атлетико (Платенсе). Договорът е реалност, откакто роденият на 6 септември 1996 година футболист приключи публично връзките си с Платенсе и мина сполучливо медицинските проучвания и фитнес тестванията.

Аржентинецът, който ще носи фланелката с №10, ще бъде показан пред медиите на конференция в понеделник (14 февруари) в 13,00 ч. на стадион „ Хювефарма Арена “ и ще се включи интензивно в подготвителния развой на тима.

Матиас Тисера е проектонационал на Аржентина. Започва да играе футбол в школата на Нюелс Олд Бойс. През 2017 година Тисера стига до представителния отбор на емблематичния клуб от Росарио, за който има мачове в Първа лига на Аржентина. Впоследствие играе чартърен в Килмес, Индепендиенте (Ривадавия) и Атлетико (Платенсе), който след това го купува от Нюелс Олд Бойс. През предишния сезон Матиас Тисера изиграва 32 мача с Атлетико (Платенсе) в Първа лига на Аржентина, като отбелязва 14 гола. Това го трансформира в един от голмайсторите в елита на шампионата на латиноамериканската страна.

„ С идването ми в Лудогорец сбъдвам една моя фантазия да играя в Европа. Впечатлен съм от новия ми клуб, в който има страхотни футболисти “, бе първият коментар на Матиас Тисера.

ВИЗИТКА

Това е Матиас Тисера

Роден на 6 септември 1996 година в Рохас, Аржентина

Ръст: 174 см.

Тегло: 70 кг.

Юноша на Нюелс Олд Бойс

КАРИЕРА

2017-21 Нюелс Олд Бойс 5 мача

2017-18 Килмес (под наем) 12 мача 1 гол

2018-19 Индепедиенте (Ривадавиа) (под наем) 18 мача 3 гола

2091-21 Атлетико (Платенсе) (под наем) 21 мача 6 гола

2021-22 Атлетико (Платенсе) 29 мача 14 гола

Общо в аржентинското състезание 85 мача 24 гола

Заб. Статистиката е за всички шампионати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР