Лудогорец приключи участието си в Лига Европа с нулево равенство

...
Лудогорец приключи участието си в Лига Европа с нулево равенство
Коментари Харесай

"Лудогорец" взе точка в последния си мач в Лига Европа

Лудогорец " завърши присъединяване си в Лига Европа с нулево тъждество с " Мидтиланд ". Двата отбора изиграха забавен мач в Разград, като единственото, което липсваше бяха головете. " Мидтиланд " се нуждаеше от наложителен триумф, с цел да продължи в Лига Европа, до момента в който " Лудогорец " играеше единствено за престижа си.

Равният резултат отстрани датския отбор, който приключва на трето място в група F с 9 точки, като през пролетта ще играят в Лига на конференциите. По същото време " Цървена звезда " и " Брага " направиха 1:1, като в крайното нареждане сърбите са първи, а португалците втори.

" Лудогорец " приключва със единствено две точки, като и двете са извоювани против " Мидтиланд ". Головата разлика на българския първенец е 3:8.

Само 23 секунди след началото гостите можеха да поведат. Защитата в зелено проспа пробив отдясно, който приключи с подаване към Николас Дир, само че последният не съумя да уцели вратата.

В идващите минути имаше редица положения и пред двете порти, които следваха едно след друго. Последният пас обаче не се получаваше и по този начин вратарите Серджио Падт и Йонас Льосъл имаха по-малко работа.

Най-спорният миг през първата част беше обвързван със Сисиньо, който в опит да стигне до топката ритна крайници на нападател в бяло. От " Мидтиланд " желаеха дузпа, само че съдиите решиха, че такава не може да бъде отсъдена.


© Reuters

До почивката двата отбора сътвориха еднакъв брой положения - по пет и по два точни удара.

Втората част стартира с по-добра игра на " Лудогорец ", който дълго време не позволяваше на " Мидтиланд " да стига до неговата врата и придвижва играта в офанзива. Футболистите в зелено действаха съсредоточено и разчитаха на доста пробиви по фланговете, само че Пиерос Сотириу остана изолиран в нападението и не заплаши с нищо датската врата.

В 60-ата минута и от " Лудогорец " желаеха дузпа, когато Клод Гонсалвеш падна в наказателното поле, само че реферите решиха, че и това не е нарушаване.

В последните 15 минути " Мидтиланд " рискуваше повече в търсене на гола, което докара до сложни моменти за " Лудогорец ". Падт трябваше да се намесва в 75-ата минута, когато спря изстрел на Евандер от придвижване. Две минути по-късно нов удар на бразилеца още веднъж беше отразен.

Пет минути преди края на дуела " Лудогорец " имаше и шанс, когато при опит на Шоу да върне топката тя се отби в гредата. В продължението на мача пък Елвис Ману пропусна най-хубавото състояние за българския първенец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР