Лудогорец приема Левски в дербито на 14 кръг на Първа

...
Лудогорец приема Левски в дербито на 14 кръг на Първа
Коментари Харесай

Делио Роси търси първа победа в дерби, Херо атакува рекорд срещу Левски

Лудогорец приема Левски в дербито на 14 кръг на Първа лига. Двубоят в Разград стартира в 18:15 часа, а срещата е извънредно значима за двата тима в борбата за купата. При триумф „ орлите “ ще се утвърдят с пет точки задатък пред ЦСКА, а „ сините “ имат потребност от наложителна победа, с цел да не изостанат на шест точки от „ алените “ и да запазят шансове за офанзива на първото място.

Левски има единствено един кадрови проблем преди мача – травмата на Иван Горанов. Делио Роси обаче има друга задача за разгадаване. Тя е обвързвана с въпроса: Как италианецът да завоюва мач против тим от Топ 5 на класирането? Преди началото на сегашния кръг в първата петица на подреждането бяха Лудогорец, ЦСКА, Левски, Ботев (Пловдив) и Берое. Срещи тези противници Роси изведе „ сините “ до три равенства (0:0 с Лудогорец и Берое; 2:2 против ЦСКА) и една загуба (1:2 от Ботев).

Подобни резултати обаче няма да трансфорат Левски в сериозен кандидат за купата, макар че несъмнено италианският експерт съществено усъвършенства представянето на отбора си в отбрана. Атаката и реализирането на голове обаче се трансформира в сериозен проблем за тима. Още повече, че през днешния ден следва конфликт на двете най-хубави отбрани в Първа лига.

От друга страна Лудогорец също има единствено един контузен – възстановяващият се дълготрайно време след интервенция Владислав Стоянов. Разградчани към този момент може да употребяват и Върджил Мисиджан, който възобнови контракта си с клуба.

Големият въпрос преди дербито с Левски е обвързван със статистиката на треньора Димитър Димитров. Херо ще опита да стане първият в историята треньор, записал победи над „ сините “ с пет разнообразни клуба. До момента той има триумфи над Левски с Нефтохимик, Велбъжд, Локомотив (Пловдив) и Черноморец, като дели първото място с именития Данко Роев, който има сходни триумфи отпред на Академик (София), Пирин, Черноморец и Локомотив (София). Георги Василев, Димитър Байкушен, Иван Манолов, Илиан Илиев, Любомир Петров, Манол Манолов и Миодраг Йешич пък са побеждавали Левски с три тима.

 Лудогорец ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ  Резултат с изображение

Днес от 18:15 часа по Диема Спорт
Разград, „ Лудогорец Арена “
Съдия: Волен Чинков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Броун, Сисиньо, Пластун, Моци, Натанаел, Дяков, Анисе, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Кешерю
Треньор: Димитър Димитров-Херо
Контузен: Вл. Стоянов; Наказани: няма

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Прохазка, Гомес, Панайотов, Кабрал, Вутов, Обертан, Буш
Треньор: Делио Роси
Контузен: Горанов; Наказани: няма

Баланс: 19 мача, 11 победи за Лудогорец, 4 равенства, 4 победи за Левски, г.р. 25:14

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Лудогорец и Левски са тимовете с най-хубава отбрана в шампионата. От началото на сезона имат по 6 позволени гола или приблизително по 0,46 на мач
* Лудогорец е единственият тим без загуба в Първа лига
* Разградчани вкарват приблизително по 2 гола на мач от началото на сезона
* Левски не е позволил гол във вратата си в 10 мача от старта на шампионата

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР