Лудогорец приема Жалгирис в реванш от втория квалификационен кръг на

...
Лудогорец приема Жалгирис в реванш от втория квалификационен кръг на
Коментари Харесай

Лудогорец без право на грешка, не иска повторение на случая с Милсами

Лудогорец приема Жалгирис в реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. " Орлите " позволиха загуба с 1:2 преди седмица във Вилнюс, когато водеха с 1:0. Така отборът на Георги Дерменджиев доста утежни задачата си и през днешния ден би трябвало непременно да победи, с цел да продължи напред към третото присъединяване в груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят е от 21:00 часа на стадион " Лудогорец Арена ".

Загубата в първата среща в Литва беше непредвиден удар по високите упоритости на " орлите ". Така най-неочаквано след миналогодишното присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига и достигането до 1/16-финалите в Лига Европа над Лудогорец надвисна страхът от нов неуспех като този с Милсами отпреди две години. Дерменджиев и футболистите му са пределно окуражени да измият срама от предходната седмица, побеждавайки Жалгирис довечера и класирайки се напред. " Орлите " имат действителни шансове да продължат, в случай че на терена покажат класата си. 
 
В Разград се стягат единствено и само за победа. Настроението в тима е приповдигнато и всички са уверени, че могат да извърнат нещата в своя изгода. Допълнителен плюс за домакините е завръщането на капитана Светослав Дяков, който към този момент е изцяло възобновен и се чака да стартира титуляр.

Този мач ще бъде под номер 97 за треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев. 29 от тях са като старши треньор, а останалите 68 като асистент. Победа тази вечер ще му подсигурява, че още през този сезон ще доближи кота 100, защото разградчани ще изиграят най-малко още 4 мача в евротурнирите. 

Ако вероятно " орлите " отпаднат от Жалгирис, ще продължат присъединяване си в Лига Европа. 

Освен завръщането на Дяков, другата смяна в стартовите единадесет от първия мач се чака да бъде с включването на Клаудиу Кешерю на върха на офанзивата, а Кафу да мине на десния фланг. Няма да е изненада, в случай че има и други разбърквания в състава. На мястото на Георги Терзиев в защита се чака да стартира Игор Пластун. Останалите титуляри ще бъдат същите от мача във Вилнюс. 

Жалгирис ще бъде без контузения Антал и санкции за този мач Шернас. 

ЛУДОГОРЕЦ - ЖАЛГИРИС 
(в първата среща: 1:2)

Днес от 21:00 часа
Разград, стадион " Лудогорец Арена "
Съдия: Мадс-Кристофер Кристоферсен (Дания)

Вероятни сформира:


ЛУДОГОРЕЦ: Ренан дос Сантос,  Лукас Саша, Игор Пластун, Козмин Моци, Натанаел, Абел Анисе, Светослав Дяков, Марселиньо, Джонатан Кафу, Вандерсон, Клаудиу Кешерю
Контузени: Владислав Стоянов, Сисиньо
Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев


ЖАЛГИРИС: Витскаускас, Спийнгард, Климавичиус, Мбодж, Ваиткюнас, Благоевич, Люич, Кукис, Серж Нюаджи, Еливелто, Атаич
Контузен: Антал
Наказан: Шернас
Треньор: Валдас Дамбраускас

БЛИЦ показва всичко за българското присъединяване в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - прехвърляния и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР