Лудогорец постигна престижна победа над в Амстердам с 1:0. Зелените

...
Лудогорец постигна престижна победа над в Амстердам с 1:0. Зелените
Коментари Харесай

Лудогорец би Аякс, но отпадна от Лига Европа

Лудогорец реализира влиятелна победа над в Амстердам с 1:0. Зелените обаче отпаднаха от Лига Европа с общ резултат 2:4. Орлите станаха първият български отбор, надделял Аякс на неговия стадион. Единственото попадение осъществя резервата Матиас Тисера в 62-рата минута.

Българският първенец ще чака жребия за групите на Лигата на конференциите на следващия ден. Зелените ще играят в този шампионат най-малко доникъде на декември.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев остави запаси капитана Кирил Десподов и вратаря Серджио Падт. Според слуховете Десподов е пред трансфер в гръцкия първенец Олимпиакос.

Аякс можеше да открие още във втората минута, само че вратарят Симон Слуга блокира удар на Броби. След четвърт час игра пропуск за отбора от Амстердам направи и Кенет Тейлър. В 20-ата минута удар на Бърнард Текпетей пък беше блокиран от отбраната на домакините.

Малко след час игра орлите откриха. Резервата Доминик Янков беше изведен отдясно и центрира, а друга запаса – Матиас Тисера, стреля. Той не съумя да вкара при първия си удар, само че се разписа при добавката за 0:1.

До края на срещата Лудогорец имаше два шанса, а Аякс – един в добавеното време. Повече голове обаче не паднаха.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР