Лудогорец постигна петия си пореден успех в българския шампионат. Орлите

...
Лудогорец постигна петия си пореден успех в българския шампионат. Орлите
Коментари Харесай

Лудогорец оглави efbet Лига след триумф над Черно море

Лудогорец реализира петия си следващ триумф в българския шампионат. " Орлите " краткотрайно се изкачиха на върха в efbet Лига, откакто вкъщи се оправиха с обичайно неуместен противник в лицето на Черно море. Варненци се опълчиха оптимално на " зелените ", само че отстъпиха с 0:2.

Селекцията на Валдас Дамбраускас означи по едно попадение в двете полувремена. Първото падна в 15-ата минута, когато позабравеният Елвис Ману се възползва от чудесна асистенция на Шакил Пинас. В 70-ата минута Кирил Десподов оформи крайния резултат от дузпа, която бе отсъдена за нарушаване на Атанасов против Текпетей.

Така разградчани събраха актив от 15 точки и изпревариха Славия. Представителят ни в Лига Европа пък към този момент насочва мислите си за идния интернационален конфликт с Мидтиланд. Черно море към този момент е с две следващи провали, защото преди паузата позволи загуба от ЦСКА на своя " Тича ".

Напълно в историята на това съревнование, двата отбора се " захапаха " крепко още от първия съдийски сигнал на Волен Чинков. Не закъсня и стартовото голово състояние, което принадлежеше в актива на " орлите ". Сисиньо проби по фланга, след което направи положително двойно с Бърнард Текпетей. Националът на България мигновено шутира в близкия ъгъл, само че Дичев протегна крайник в решителния момент и всичко приключи с корнер.

В 15-ата минута, №15 от Черно море - Леандро Андраде, показва своята скоростна техника, посредством която си завоюва кулоар за пукотевица. Кълбото поемаше застрашително към далечния ъгъл на Кахлина, само че Игор Пластун постави глава на пътя на топката и по този начин тя не доближи до разградската врата.

Не измина доста време и Лудогорец въпреки всичко се добра до водачеството в мача. Алекс Сантана разшири полето на " зелени " дейности към левия фланг, където към този момент бе стартирал бранителят Шакил Пинас. Въпросният напредна и насочи подаване по земя малко пред голлинията на варненци. Позабравеният Елвис Ману изпревари персоналния си надзирател Даниел Димов и от близко не остави никакъв късмет на Георгиев.

Постепенно Черно море заигра надалеч по-смело в предни позиции. Най-вече " моряшката " заостреност си личеше от пробивите на Леандро Андраде, който беше сложен за прекъсване от отбраната на Лудогорец. В 28-ата минута той завоюва фаул в рискова за Кахлина локация, само че испанецът Пабло Гарсия запрати своя шут право в ръцете на хърватина.

" Орлите " осъществиха второ попадение в 38-ата минута, само че то бе анулирано от рефера Чинков. Елвис Ману по този начин и не съумя да се зарадва на попадението си заради обстоятелството, че беше в засада малко преди да получи заветната асистенция от Доминик Янков.

Доминик Янков заслужи аплодисментите на разградската аудитория в 40-ата, откакто в типичния си жанр проби през центъра, минавайки няколко бранители на " моряците ". Последвалият му изстрел обаче мина високо над горната греда на Георгиев.

Второто полувреме започва с опит за преповтаряне на първия лудогорски гол. Сисиньо пласира своето подаване малко пред Георгиев, само че този път защитник на Черно море се оправи.

Лудогорец беше покрай удвояване на резултата в 53-ата минута. Доминик Янков откри непокрития на дузпата Алекс Сантана. Бразилецът направи залъгващо придвижване и опитва изстрел, който въпреки всичко бе блокиран от варненската защита. Встрани от №7 на домакините стоеше Текпетей, който бурно възнегодува от обстоятелството, че не получи пас.

Селекцията на Валдас Дамбраускас поведе с 2:0 в 70-ата минута. Бърнард Текпетей завоюва самостоятелното си надиграване с Живко Атанасов, а за някогашния защитник на Левски не остана нищо друго, с изключение на да го събори в наказателното поле. Реферът Волен Чинков не се поколеба и уточни дузпата. С нейното осъществяване се нагърби влезлият малко по-рано Кирил Десподов, който преодоля Георгиев за удвояването.

До края срещата просто се доиграваше, като забавни моменти липсваха и пред двамата вратари. Така " орлите " на Дамбраускас официализираха завръщането си на първото място в efbet Лига.

В идващия кръг първенците гостуват на различен отбор в горната половина на таблицата - Славия, а Черно море ще желае да победи новаците от Локомотив (София).

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР