Лудогорец постави пет дефибрилатора на стадиона и два на тренировъчния

...
Лудогорец постави пет дефибрилатора на стадиона и два на тренировъчния
Коментари Харесай

Лудогорец постави дефибрилатори на Хювефарма Арена

Лудогорец сложи пет дефибрилатора на стадиона и два на подготвителния комплекс, оповестиха в формалния уебсайт на разградчани.

" Това е част от политиката на Клуба за обезпечаване сигурността на фенове и чиновници по време на мачовете и подготвителния развой. Клубът бе въодушевен от професионалната работа на медицинските екипи при спасяването на Кристиян Ериксен на Евро 2020, в което ефективно присъединяване взе и лекарят на ПФК Лудогорец доктор Валентин Великов.

Ето къде се намират дефибрилаторите на " Хювефарма Арена ":

Сектор " В " - до лекарския кабинет

Сектор " Гости " - в стаята за първа помощ (отговорник старшият стюард по сектор)

Трибуна " Моци " - до тунла за излизане на тимовете

Централна естрада, Сектори " А " и " А1 " - пред трибуната наоколо до скамейките

Петият от дефибрилаторите е разполагаем на дежурния доктор на срещата, който ще оперира с него при потребност

Важно! Дефибрилаторът е напълно автоматизиран и доста елементарен за приложимост даже от немедицински лица.

Паралелно с това над 60 чиновници и треньори в школата и първия тим на Лудогорец минаха натоварен курс за работа с дефибрилатор, както и за оказване на първа помощ. Клубът ще организира същото образование и измежду ръководителите на проведените фенклубове в страната, откакто се усъвършенства обстановката с Ковид 19.

Инструкциите за оказване на първа помощ, създадени от медицинския екип на Лудогорец, ще залегнат и в новия справочник на стюардите, който скоро ще бъде пуснат за щемпел. В него ще има упоменати правила за работа на стюардите, на база насъбрания дълготраен опит на Лудогорец в организацията на мачове в груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа. Взаимствани са практики и от контактите на десеткратния първенец с УЕФА и водещи европейски клубове, които Лудогорец срещна през годините в европейските клубни шампионати. Основно място в наръчника заемат разпоредбите за деяние при изключителна обстановка за опазване живота и здравето на гости и чиновници на стадиона и базата ", гласи известието на " зелените ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР