Лудогорец победи ЦСКА в пряката битка на върха и почти

...
Лудогорец победи ЦСКА в пряката битка на върха и почти
Коментари Харесай

63% от шампионите в Европа отново задават темпото

Лудогорец победи ЦСКА в директната борба на върха и съвсем докара досегашния трибой до надпреварване с един кон. Въпреки упованията, че пандемията ще способства за смяна във фабулата на множеството европейски шампионати, това не се оказа факт. В момента в съвсем 2/3 от шампионатите настоящите първенци са и водачи.

Подобно на Лудогорец, в още 19 шампионата в Европа с цикъл пролет/есен първенците от последната акция са на върха. В тази категория попадат, както мощни лиги като тези на Германия и Нидерландия, по този начин и по-слаби като азербайджанското, кипърското, словашкото и унгарското.

Интересно е, че първенците на съвсем всички балкански страни – Олимпиакос, Сараево, Динамо Загреб, Будучност, Клуж, Цървена звезда и Лудогорец още веднъж водят в класирането.

Все отново има и много забавни изключения в цяла Европа, където миналогодишните златни медалисти в този момент съществено изостават. Антирекордьорите са в Туция, където първенецът Истанбул Б е на 32 точки от водача Галатасарай и е на 18-ото място, което отрежда отпадане във втора дивизия.

Много забавна е обстановката в четири от Топ 5 на шампионатите. Във Висшата лига и Серия А те съвсем несъмнено няма да финишират първи. Ливърпул е на шестата позиция с 19 пункта по-малко от безупречния Манчестър Сити.

Ювентус мъчно ще стигне до десетата поредна купа, откакто в този момент е на 10 точки от Интер. Пари Сен Жермен изостава единствено с две от Лил и по всяка възможност Почетино и компания имат всички шансове да се борят до край.

В Испания пък Реал Мадрид се затруднява съществено в гонитбата с Атлетико Мадрид на върха.

Друг огромен доминатор - Селтик, се елементарни с шампионата, изоставайки на цели 15 точки от Глазгоу Рейнджърс./Мач телеграф
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР