Лудогорец победи ЦСКА София с 1:0 в историческия последен мач

...
Лудогорец победи ЦСКА София с 1:0 в историческия последен мач
Коментари Харесай

ЦСКА София загуби от Лудогорец с 0:1 в историческия последен мач на стадион Българска армия

Лудогорец победи ЦСКА София с 1:0 в историческия финален мач на стадион " Българска войска ". Победата пристигна извънредно трагично в 18-ата минута на добавеното време, когато резервата на гостите и някогашен " армееец " Спас Делев донесе трите точки. След попадението полетяха предмети към ликуващите играчи на гостите, като топка удари треньора на вратарите Здравко Здравков, който се свлече на тревата и по-късно бе изнесен от сътрудници в тунела на стадиона. Срещата приключи след невижданите 25 минути продължения поради спирането на мача и накъсването на играта.
Така " алените " почитатели се простиха с именития си стадион с проваляне, което ги изпрати на трето място, а Лудогорец ги изпревари и може да нападна и върха след паузата поради мач по-малко от водача Черно море.

Шоуто бе по трибуните, а не толкоз на терена, където и двата тима играха внимателно и заобиколиха рисковете, като равенството очевидно ги устройваше.

На загрявката преди мача се контузи норвежецът Аслак декор Витри от Лудогорец, което наложи в последния миг на мястото му да се появи националът Иван Йорданов.

Преди началото на дербито деца с червени шалчета се събраха на терена, а боен оркестър изсвири химна на България. На трибуната, както беше заречен, се появи легендата Христо Стоичков в компанията на дребната си щерка, като той се просълзи още преди мача. Впечатляваща хореография имаше в Сектор Г, като тя представляваше дядо и внуче, които четат във вестника, че стартира градежът на новия стадион на клуба, както и на " магьосника " Димитър Якимов в Сектор В.

Първото състояние бе за гостите, като Бърнард Текпетей нанесе тежък удар от фаул, който бе избит мъчно от вратаря на " алените " Густаво Бусато. След първия четвърт час ЦСКА упражни напън, като правеше висока преса в полето на " орлите ". В 18-ата минута Амос Юга бе изведен в наказателното поле на Лудогорец, само че по този начин и не съумя да нанесе изстрел.

След половин час игра Тобиас Хайнц центрира остро по земя отдясно, като Марселино Кареасо закъсня с малко да засече топката в мрежата, макар плонжа си. Напрежението през първата част взе връх над футбола, като се видяха прекомерно малко хубави комбинации.

Второто полувреме стартира с нова хореография и в Сектор В, както и голям брой фойерверки. В 49-ата минута Кайо Видал бе изведен отляво, той финтира резервата Шакич и стреля малко над напречната греда, като това бе най-чистото състояние в мача до този миг.

Около 53-ата минута мачът бе спрян за няколко минути поради пироефектите по трибуните, които сътвориха мъгла и нямаше видимост на терена.



В 78-ата минута на мача капитанът на " алените " Амос Юга бе най-съобразителен при осъществяване на корнер от Хайнц, само че с глава заби топката в земята, като тя мина над напречната греда на вратата на гостите.

В 84-ата минута на мача Марселион Кареасо падна в наказателното поле на отбора от Разград с претенциите, че е арестуван за ръката, само че съдията Драгомир Драганов реши, че няма учредения да отсъди нарушаване.

В последните минути срещата се изнерви доста, като реферът Драганов се опита да парира ескалацията на напрежението с картони.

Капитанът на Лудогорец Якуб Пиотровски нанесе прекрасен фалцов удар от границата на наказателното поле, като Бусато се разтегна и избави с опитност удара.
Срещата

Драгомир Драганов реши, че би трябвало да даде 12 минути продължение на мача поради прекъсването поради димките и непрекъснатото раздробяване на играта.

Капитанът на Лудогорец Якуб Пиотровски нанесе прекрасен фалцов удар от границата на наказателното поле, като Бусато се разтегна и избави с опитност удара.

Срещата още веднъж бе прекратена в спомагателното време поради ново пиротехническо шоу по трибуните на " Българска войска ", като времето още веднъж бе продължение и единствено съдията Драганов имаше концепция по кое време ще завърши дербито.

Така се стигна до 118-ата минута, в която Рик Джонатан центрира остро отляво, топката мина под крайници на Джонатан Линдсет и стигна до друга запаса - Спас Делев, който я вкара във вратата. Четири минути трябваше на ВАР екипа да удостовери попадението, а мачът се игра с 25 минути продължение.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР