Лудогорец победи ЦСКА 1948 с 3:1 в Разград в последния

...
Лудогорец победи ЦСКА 1948 с 3:1 в Разград в последния
Коментари Харесай

Лудогорец не прости на ЦСКА 1948

Лудогорец победи ЦСКА 1948 с 3:1 в Разград в последния четвъртфинал в шампионата за Купата на България. Това бе повтаряне на миналогодишния край сред двата отбора, като " орлите " още веднъж излязоха крайни спечелили.

Двата гола за тима на Георги Дерменджиев вкара Тодор Неделев, в края на срещата прецизен бе и Рик Джонатан. За гостите се разписа звездата им Педриньо.

Лудогорец сътвори първото рисково състояние в шестата минута, когато Кайо Видал центрира, а Руан Крус съумя да стреля от близко, само че вратарят на гостите Генадий Генов мазета като по знамение в корнер. В 17-ата минута Тодор Неделев извърши директен свободен удар от 20 метра, като топката се заби под гредата и влетя във вратата за 1:0. Десет минути по-късно Рик Джонатан направи пропуск за „ орлите “. В 36-ата минута Генев избави и шут на Кайо Видал.

Втората част стартира отлично за домакините. Не бе минала и една минута от подновяването на играта, когато Неделев посрещна избита топка от близо 25 метра и стреля без закъснение, като топката рикошира в крайници на  Емил Виячки и хвана в крачка вратаря Генев, като влетя в противоположния му ъгъл – 2:0.

ЦСКА 1948 се върна в мача в 58-ата минута. Реян Даскалов откри Педриньо, който стреля отвън наказателното поле и прати топката в десния ъгъл на Симон Слуга, като тя се оплете в мрежата му отвътре. Десетина минути по-късно Бирсент Карагарен нанесе компактен удар към вратата на домакините, само че Слуга боксира топката. 

Голмайсторът на Лудогорец Неделев напусна терена с травма, сменен от Квадво Дуа. Даскалов пък мазета топката пред празната врата на гостите в корнер, преди тя де доближи до капитана на „ орлите “ Пьотровски. В 81-вата Лудогорец реши мача. Пьотровски даде прекрасен извеждащ пас, който Виячки не съумя да пресече и единствено чукна топката, която бе догонена от Рик Джонатан, който мина около вратаря на скорост и от дребен ъгъл вкара третия гол за отбора си. До края на срещата и резервата Квадво Дуа не съумя да засече по най-хубавия метод центриране на дейния Пьотровски. 

Лудогорец стана последният полуфиналист в шампионата и ще пази трофея си в последната четворка, където са още отборите на ЦСКА-София, Ботев (Пловдив) и дебютантът в тази фаза Хебър от Пазарджик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР