Лудогорец победи третия във временното класиране в efbet Лига Ботев

...
Лудогорец победи третия във временното класиране в efbet Лига Ботев
Коментари Харесай

Лудогорец с класика 3:0 над Ботев

Лудогорец победи третия във краткотрайното класиране в efbet Лига Ботев Пловдив с класическото 3:0 в най-интересния дуел от 25-ия кръг. С този триумф разградчани още веднъж дръпнаха на ЦСКА с 9 точки.

Бърнард Текпетей откри в 10-ата минута със страховит диагонален изстрел с левия крайник. Оливие Вердон пък удвои от близко в 19-ата минута с глава. Почти четвърт час след началото на втората част Каули се отскубна от защитата на Ботев, преодоля Аргилашки и повиши на 3:0.

Още преди да са минали 180 секунди игра Рик Джонатан се възползва от неприятно изчистена топка след ъглов удар и стреля, само че защитник на Ботев блокира изстрела му в нов корнер.

В 10-ата минута на срещата Бърнард Текпетей нахлу в наказателното поле и с диагонален удар с левия крайник откри резултата.

Отговорът на Ботев пристигна три минути по-късно, когато Неделев стреля от фал, но Падт отрази по доста добър метод. Каули също имаше късмет от директен свободен удар, само че не стреля добре и топката спря в стената.

Няма и 10 минути след откриващото попадение осъществяване на корнер сред Каули и Тисера приключи с центиране на бразилеца, при което Пластун отклони към Вердон, а бенинският бранител удвои.

Малко преди изминаването на половин час игра Джонатан Рик разтресе десния непряк дирек на Аргилашки. Минути по-късно още веднъж той имаше късмет, само че не бе прецизен.

В 42-ата минута Шоу изскочи на първа греда след осъществяване на корнер, изстрелът му с глава обаче не откри рамката на защитаваната от Аргилашки врата.

Виктор Генев имаше късмет да понижи изоставането на Ботев в 56-ата минута, откакто надскочи Шоу и стреля с глава. Падт обаче сподели страховит инстикт.

Почти четвърт час след началото на второто полувреме Каули се отскубна от защитата на „канарчетата“, преодоля Аргилашки и нямаше усложнения да направи резултата 3:0 на опразнената врата.

Десетина минути преди края Току имаше нелош късмет да понижи резултата, само че изстрелът му с левия крайник се оплете в мрежата в профил. Само няколко минути след влизането си в игра Сотириу имаше късмет да се разпише с глава, само че не бе прецизен.

Източник: Гонг. бг
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР