Лудогорец победи с 4:0 Пирин в Благоевград. Първата част завърши

...
Лудогорец победи с 4:0 Пирин в Благоевград. Първата част завърши
Коментари Харесай

Лудогорец сгази Пирин

Лудогорец победи с 4:0 Пирин в Благоевград.

Първата част приключи без попадения, само че през втората Кирил Десподов се разигра и взе участие при три от четирите гола на своя отбор, асистирайки на Георги Терзиев и Матиас Тисера, а също така той извърши корнера, след който Жан Карничник принуди Казуки Такахаши да си означи автогол. Иначе Жоржиньо оформи крайното 4:0.

Наставникът на орлите Анте Шимунджа заложи на състав, в който от първата минута започнаха Жан Карничник, Георги Терзиев и Игор Пластун, а Сисиньо, Оливие Вердон и Антон Недялков получиха отмора. Такава имаше и за Якуб Пьотровски, който бе сменен от Мануел Шоу. Атаката водеше Матиас Тисера, а зад тила му беше триото Десподов, Рик и Текпетей.

Домакините започнаха по-надъханов и в 4-ата минута Венци Бенгюзов опитва мерника си отдалеко, само че доста неопределено. Последва неакуратен удар на Хубчев и още един, този път прецизен, на Славчо Шоколаров, който обаче не затрудни Симон Слуга.

В 14-ата минута гостите желаеха дузпа за задържане на Бърнард Текпетей от страна на Петър Занев, само че реферът Никола Попов реши, че нарушаване няма. В 22-ата минута Симон Слуга загуби централизация и не съумя да овладее върната топка от Жан Карничник, а под натиска на Станислав Костов топката излезе в ъглов удар. Три минути по-късно Кирил Десподов насочи мощен, само че неакуратен удар. В края на полувремето Футболист номер 1 на България още веднъж тества своя шанс, този път от фаул, само че отново не бе старателен.

Лудогорец стартира мощно втората част и поведе в резултата в 50-ата минута. Точен бе Георги Терзиев с глава, който се възползва по отличен метод от центриране от корнер на Кирил Десподов. Секунди по-късно Ради Цонев можеше да изравни, само че Игор Пластун направи страховит шпагат и предотврати несъмнено попадение в мрежата на Симон Слуга.

В 64-ата минута интригата в срещата завърши. Кирил Десподов още веднъж центрира чудесно от корнер, на първа греда Жан Карничник с глава отклони, а резервата Казуки Такахаши с нескопосано отиграване прати топката в личната си мрежа – 2:0.

Около 15 минути преди края на мача травма получи Рик Джонатан от състава на Лудогорец, който бе сменен от Жоржиньо. В 79-ата минута разградчани стигнаха до трето попадение. Втора асистенция в мача даде Кирил Десподов, а от нея се възползва Матиас Тисера, който без проблеми осъществя самичък против Янко Георгиев.

Крайният резултат оформи Жоржиньо, който се възползва от положително подаване на друга запаса – Игор Тиаго, и трансферира Янко Георгиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР