Лудогорец победи с 2:1 носителя на КНК за 1981 г.

...
Лудогорец победи с 2:1 носителя на КНК за 1981 г.
Коментари Харесай

Лудогорец надви 2:1 Динамо

Лудогорец победи с 2:1 носителя на КНК за 1981 година Динамо Тбилиси в следващата си контрола на турска земя.

„ Орлите “ започнаха настървено, като първо Спас Делев проби по левия фланг и центрира в наказателното поле на Динамо, където Жоржиньо стреля с глава, само че над напречната греда в навън.

Съдията свири дузпа в 13-ата минута за „ орлите “ за нарушаване против Матиас Тисера в наказателното поле на грузинския тим.

Именно пострадалият аржентинец извърши дузпата в 14-ата минута и я осъществя, пращайки топката в десния ъгъл на вратата на Динамо, до момента в който Лука Куталадзе се хвърли вляво.

Отборът на Анте Шимунджа стартира да натиска и малко по-късно след осъществяване на корнер, топката бе центрирана в наказателното поле на Динамо и стигна до Якуб Пьотровски, който стреля от дребен ъгъл, само че настрана от левия непряк дирек на вратата на Куталадзе.

В 53-ата минута 17-годишният вратар на Лудогорец Умит Хабил, който размени Симон Слуга, провежда рискова офанзива за Лудогорец, пробвайки се да откри в предни позиции Тисера. Аржентинецът се пребори за топката и опита да комбинира със собствен съотборник пред наказателното поле.

След последвалото разиграване, Табидзе игра с ръка, а българският отбор получи правото да извърши свободен удар. Спас Делев стреля рисково, само че около вратата.

Секунди по-късно Спас Делев опита да се реваншира за своя пропуск от бялата точка и беше доста покрай гол. Той извърши отлично директен свободен удар, само че топката мина на сантиметри от лявата греда на вратаря на грузинския тим. Последва чудноват, само че доста рисков изстрел на Мануел Шоу, който обаче също не попадна в задачата.

След това отлично избавяне на младия вратар Умут Хабил. Той извади с крайник удар по земя на излезлия самичък против него Киркитадзе.

В 70-ата минута огромен пропуск направи Матиас Тисера. Той получи пас отляво от Антон Недялков, само че изцяло непокрит не уцели вратата. Само няколко секунди по-късно аржентинецът още веднъж пропусна. Този път Тисера майсторски се освободи от бранител, само че вратарят на грузинците го спря.

Последва греда за Динамо Тбилиси, която бе ударена от Мали. В последна сметка грузинците изравниха посредством Имран Омар. Той извърши добре фаул настрана от вратата, топката заблуди 17-годишния Умут Хабил – 1:1.

До края на Лудогорец натисна. Първо шансът избави грузинците след удар на Десподов от фаул и последвал рикошет. После пък Доминик Янков се озова на чиста позиция, само че не съумя да преодолее вратаря. Защитата на Динамо Тбилиси рухна в 88-ата минута. Тогава Десподов извърши отлично ъглов удар, а Антон Недялков с глава насочи топката във вратата на грузинците.

В игра за Лудогорец с изключение на 17-годишния вратар Умут Хабил, влязоха още трима младоци – Йоан Йорданов, Алекс Луканов и Валентин Цветанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР