Лудогорец победи с 2:0 у дома ХИК (Хелзинки) в мач

...
Лудогорец победи с 2:0 у дома ХИК (Хелзинки) в мач
Коментари Харесай

2:0 за Лудогорец и орлите ще имат евромачове и напролет

Лудогорец победи с 2:0 вкъщи ХИК (Хелзинки) в мач от четвъртия кръг на група " C " в Лига Европа. Дани Групер изведе домакините напред в 38-ма минута, а Рик Джонатан удвои в 64-а.

С триумфа Лудогорец си подсигурява най-малко трето място в групата, което значи, че ще играе в евротурнирите и напролет. 

Домакинският напън даде резултат в 38-а минута. Якуб Пьотровски лиши топката в полето на ХИК и комбинира с Рик Джонатан. Бързоногият бразилец навлезе в наказателното поле и хитро пусна пас с пета към захождащия Дани Групер. Израелецът си спря топката и със мощен удар с левачката порази вратата на гостите.

В 64-а минута Лудогорец удвои задатъка си. Огромна неточност на финландците разреши на Текпетей да се откъсне самичък против вратаря от центъра на терена. Той отстрани стража, само че се засуети и бе затворен от неприятелски бранител. Все отново съумя да върне обратно към нахлуващия Рик Джонатан, който от упор порази за повторно вратата на ХИК.

С успеха Лудогорец остава на второ място в групата си със 7 точки. Бетис е на първа позиция с 10, а Рома има 4 пункта. ХИК е на дъното с едвам точка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР