Лудогорец победи нидерландския гранд Аякс с 1:0 като гост в

...
Лудогорец победи нидерландския гранд Аякс с 1:0 като гост в
Коментари Харесай

Аржентинец от Лудогорец матира Аякс в Амстердам

Лудогорец победи нидерландския гранд Аякс с 1:0 като посетител в реванша от плейофа за класиране в груповата фаза на Лига Европа. Заради провалянето си с 1:4 в първата среща в Разград обаче първенецът на България отпада от шампионата, само че продължава групата в Лигата на конференциите. Въпреки това триумфът е исторически, тъй като за първи път български отбор завоюва против славния холандски отбор в Амстердам.
" Орлите " ще научат противниците си през днешния ден след 15.30 часа, когато ще се тегли жребият за груповата фаза на шампионата.
Домакините от Аякс проведоха първата си по-опасна офанзива още във втората минута, само че вратарят Симон Слуга се намеси решаващо. След четвърт час игра Аякс опита още един рисков удар посредством Кенет Тейлър, само че топката мина настрана.
Лудогорец погледна по-сериозно към вратата на противника в 21-ата минута след фаул против Бърнард Текпетей, само че Иван Йорданов не се възползва.
Преди почивката Аякс имаше искания за дузпа след рухване на Стивън Бергвайн в наказателното поле на разградчани, само че съдията и ВАР не видяха нищо притеснително.
След малко повече от час разградчани проведоха бърза офанзива, при която Доминик Янков съумя да откри влезлия като запаса аржентинец Матиас Тисера, който вкара в опразнената врата за 1:0 макар намесата на вратаря.
Аякс пропусна чудесна опция да изравни в 72-ата минута след удар на Яков Медич, само че той не откри задачата.
В последните 10 минути Лудогорец подвигна оборотите и провежда няколко рискови офанзиви, които обаче не доведоха до нов гол.
Звездата Кирил Десподов остана запаса и не влезе в игра, което ускори вероятността той да бъде продаден през днешния ден до края на трансферния пазар.
" Искам да поздравя играчите, мисля че всички извършиха значително това, което имахме като проект. Играхме със самочувствие. Постигнахме влиятелна победа. Имахме обстановки, в които можехме да отбележим още голове. Да победиш гранд като Аякс на личния им стадион - мисля, че изцяло сме заслужили това, което направихме през всичките 90 минути ", разяснява треньорът  на  Лудогорец Ивайло Петев.
" Жалкото е че, в случай че върнем лентата обратно, допуснахме извънредно детски голове и дадохме огромна преднина на тима на Аякс в Разград. Всичко е минало и би трябвало да си извадим поуките. Не е малко да победиш гранд като Аякс. Това е машина за футбол. Мисля, че не е малко, ще го оценим след време още повече. Мисля, че е изцяло справедливо. Относно вкарването на Тисера в игра - въпреки всичко на Руан му се натрупаха мачове. Бях възнамерявал да изиграе едно полувреме или 60 минути. Бях уверен, че Тисера ще желае да даде всичко от себе си, даже и малко завист. Радвам се, че успяхме. Не единствено той, а и другите играчи, които се появиха от аварийна пейка ", съобщи Петев и сподели за какво Серджио Падт и Кирил Десподов не играха довечера.
" Това са мои решения. Относно Падт той още има дребен проблем в рамото. Относно Десподов - той сподели, че не е на 100 % подготвен. Всеки ден има някакви писаници за него, ще забележим какво ще се случи ", разяснява експертът.
" На доста челно място бих сложил тази победа. Това е гранд и да го победиш, и то с такава добра игра. Щом могат да победят Аякс, могат да победят всеки един тим. Това ще ни стои като образец и би трябвало да се стремим да победим всеки, който и да е против нас ", приключи Петев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР