"Лудогорец" победи "Локомотив" (Пловдив) с 2:1 в Разград в четвъртфинална

...
"Лудогорец" победи "Локомотив" (Пловдив) с 2:1 в Разград в четвъртфинална
Коментари Харесай

Лудогорец детронира Локомотив за Купата на България

"Лудогорец " победи "Локомотив " (Пловдив) с 2:1 в Разград в четвъртфинална среща от шампионата за Купата на България. Срещата приключи наедно 1:1 в постоянното време, а в продълженията първенците стигнаха до успеха.

Така "Смърфовете " не съумяха да повторят достижението си от последните два сезона, когато труимфираха с купата. Това значи, че България ще има нов притежател на трофея. "Смърфовете " изравниха в 93-ата минута, само че не съумяха да стигнат до осъществяване на дузпи.

"Лудогорец " за четвърти път отстранява "Локомотив " в този шампионат. Разградчани взеха и реванш за загубата си от този противник в шампионата, която остава единствена под управлението на Валдас Дамбраускас.

Първото полувреме не предложи кой знае какъв брой забавни обстановки. Двата тима играеха внимателно и не подсетиха за мача си в шампионата, който се игра единствено преди месец.

В началото на втората част "Лудогорец " поведе с първата си офанзива. Бърнард Текпетей центрира към Пиерос Сотириу, който отклони от близка отдалеченост за 1:0.

След това в игра влезе капитанът на "смърфовете " Димитър Илиев. В 87-ата минута мощен удар на Момчил Цветанов принуди хърватският вратар на домакините Кахлина да направи фантастично избавяне.

Моментът за гостите пристигна в 93-ата минута. Кристофър Уртадо пусна пас към Диниш Алмейда, който незабавно отклони за Георги Минчев. От лесна позиция нападателят, който вкара и против "Тотнъм " изравни на 1:1.

Клаудиу Кешеру влезе за продълженията и имаше добър късмет да се разпише. В края на първото той стреля от добра позиция, само че топката се оплете във външната страна на мрежата.

В 114-ата минута "Лудогорец " стигна до победно попадение. Мавис Чибота получи и навлезе в наказателното поле и мина около няколко бранители, които се опасяваха да не го фаулират. Индивидуалният пробив приключи с прецизен удар около Илко Пиргов за 2:1.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР