Лудогорец победи Левски с 2:0 като гост в дербито на

...
Лудогорец победи Левски с 2:0 като гост в дербито на
Коментари Харесай

Червени картони и фенове на пистата, Левски - Лудогорец 0:2

Лудогорец победи Левски с 2:0 като посетител в дербито на 29-ия кръг в Първа лига. Шампионите завоюваха след голове на румънците Клаудиу Кешерю и Козмин Моци от дузпа и си върнаха задатъка от 3 точки в челото пред втория ЦСКА. Левски остава трети на 9 точки от върха.

Левски стартира с пределна централизация и експанзия и направи няколко положителни офанзиви, които Станислав Костов не съумя да приключи с прецизен удар. В 25-а минута Козмин Моци се извиси в наказателното поле на Левски и стреля с глава, само че топката срещна напречната греда. Четири минути по-късно Марселиньо не съумя да се възползва от недоразумение в отбраната на Левски и стреля около вратата.

Хубава многоходова акция на Лудогорец в 37-а минута приключи с попадение на Клаудиу Кешерю. Вандерсон изведе Марселиньо, който пусна паралелно на голлинията за румънеца, който на празна врата осъществя за 1:0. Попадение е под номер 19 за Кешерю в Първа лига този сезон.

Лудогорец бе по-активен след почивката. В 53-а минута Николай Михайлов избави удар на Яцек Горалски, а малко по-късно безредие в наказателното поле на Левски едвам не докара до гол в мрежата на " сините ".

В 69-а минута домакините имаха искания за дузпа след рухване в наказатеното поле на Иван Горанов, само че основният рефер Ивайло Стоянов подмина обстановката. Лудогорец пропусна нова чиста обстановка в 73-а минута, когато Вандерсон излезе на стрелкова позиция, само че стреля настрана от вратата.

В 80-а минута влезлият като запаса Якуб Швиерчок бе изведен самичък против Николай Михайлов и бе бутнат в тил от Иван Горанов и реферът не се поколеба да уточни бялата точка. За нарушаването Горанов бе изпъден, а Козмин Моци трансформира в гол дузпата.

След гола румънецът в характерен жанр си разреши да подразни публиката на Левски, което нагнети напрежение на Националния стадион, като част от почитателите нахлуха на пистата откъм бранш " Б ". Наложи се намесата на жандарменията, с цел да бъдат укротени пристрастеностите. Моци пък получи втори жълт картон за провокацията и двата тима доиграха мача с по 10 души. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР