Лудогорец победи Ботев Пд с 3:0, при това без националите

...
Лудогорец победи Ботев Пд с 3:0, при това без националите
Коментари Харесай

Лудогорец с класика срещу Ботев Пд

Лудогорец победи Ботев Пд с 3:0, освен това без националите в титулярния състав. По този метод първенецът дръпна с 9 точки на ЦСКА.

Срещата стартира с домашен напън, като още в 2-ата минута пред Рик Джонатан се откри опция да стреля, само че след рикошет топката излезе в корнер. Малко по-късно своя шанс опитва и Бърнард Текпетей, само че той също не уцели вратата. Това обаче се случи след секунди. Матиас Тисера отигра добре и подаде за ганаеца. Той си настройки кълбото на левия крайник и с същински снаряд не остави шансове на Георги Аргилашки – 1:0.

Ботев Пд опита да отвърне, само че Серджо Пад внимаваше и мазета майсторски изстрел от фаул на Тодор Неделев. Лудогорец обаче стигна до второ попадение още преди да бяха минали 20 минути. След късо осъществяване на корнер, Каули откри на втора греда Игор Пластун, който смъкна за своя сътрудник в средата на отбраната Оливие Вердон и той с глава означи за 2:0. „ Зелените “ набези към вратата на Георги Аргилашки не секваха. Текпетей още веднъж опитва своя мерник, само че вратарят този път мазета.

В 31-ата минута Тисера открадна топката и потегли към вратата, той подаде за Рик Джонатан, чийто удар от придвижване срещна гредата. След това аржентинецът още веднъж работи добре и подаде отново за Рик, само че този път бразилецът би неприятно. Малко преди края на първата част Лудогорец направи следващ пропуск. Мануел Шоу с глава можеше да направи 3:0, само че топката мина на сантиметри от вратата на Георги Аргилашки.

В 57-ата минута „ канарчетата “ можеха да понижат, като Неделев качи топката на главата Бароан, само че Пад избави. При последвалия ъглов удар „ орлите “ направиха скоростна контраофанзива, като в нейния край Каули изпревари Георги Аргилашки и с лекост прати топката в мрежата му за 3:0. След това попадение домакините понижиха темпото и до края срещата се доиграваше.

Все отново в края на мача Пиерос Сотириу можеше да означи следващото си попадение през сезона, само че след центриране на Каули не уцели вратата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР