Лудогорец отстъпи на Динамо Загреб с 2:4 като гост в

...
Лудогорец отстъпи на Динамо Загреб с 2:4 като гост в
Коментари Харесай

Осем от Лудогорец загубиха отново от Динамо и отпаднаха от ШЛ

Лудогорец отстъпи на Динамо Загреб с 2:4 като посетител в мач-реванш от третия прелиминарен кръг на Шампионската лига. На стадион „ Максимир “ в хърватската столица българският първенец отстъпи и във втория конфликт с хърватите след провалянето с 1:2 в Разград преди седмица .
Лудогорец ще играе с Жалгирис в плейофа за влизане в групите на Лига Европа.
Двубоят, сходно на първата среща, стартира с ранен гол във вратата на „ зелените “. Домакините проведоха добра офанзива и центриране на Стефан Ристовски от дясно откри непокрития Йосип Дръмич в наказателното поле, където нападателят не сбърка и с глава отстрани стража на гостите Симон Слуга. Малко по-късно Доминик Янков можеше да изравни, само че ударът му бе отразен от съименника му Доминик Ливакович – секунди по-късно офанзивният футболист на Лудогорец си изкара малоумен втори жълт картон и пое прибързано към съблекалнята. Това утежни съществено задачата на българския тим, който продължи с несполуките в отбрана и бе осъден за повторно, този път от дузпа, отсъдена за нарушаване на Антон Недялков в пеналтерията на разградчани. Зад топката застана Мислав Оршич, който преодоля Слуга за 2:0. Отново Оршич бе в прегръдките на съотборниците си след превъзходна солова изява. В добавеното време на първата част Кирил Десподов с обмислен шут върна едно попадение за „ милионерите “.

В началото на второто полувреме възпитаниците на Анте Шимунджа понижиха още от изоставането си след точна дузпа на Десподов, отсъдена за игра с ръка на състезател от хърватите. В рамките на към четвърт час сред 72-та и 86-та минути Лудогорец остана с осем индивида на терена след втория жълт картон на Рик Джонатан и директния червен за резервата Жан Карничник. Нарушението на Карничник бе в наказателното поле, а това докара до нова дузпа за домакините, която бе изпълнена тъкмо от влезлия от пейката Бруно Петкович. До края основният арбитър Беноа Бастиен от Франция изгони и човек от щаба на родния първенец.

Така Лудогорец отпадна от по-нататъшно присъединяване в Шампионската лига и ще играе с литовския Жалгирис в плейоф за влизане в групите на Лига Европа. Динамо продължава към плейофите на ШЛ, където ще се изправи против норвежкия Бодьо/Глимт. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР