Лудогорец отпадна в квалификациите на Шампионската лига за трета поредна

...
Лудогорец отпадна в квалификациите на Шампионската лига за трета поредна
Коментари Харесай

"Лудогорец" се сбогува с Шампионската лига след голово зрелище с "Ференцварош"

Лудогорец " отпадна в квалификациите на Шампионската лига за трета поредна година и пропусна шанса си да се завърне в най-силния европейски клубен шампионат. Българският отбор се спъна още на първото ходило в квалификациите на конкуренцията, отпадайки от унгарския " Ференцварош ". Пред своята аудитория в Разград " Лудогорец " отстъпи с 2:3 и с общ резултат 3:5 напуща шампионата.

Срещата беше доста трагична, белязана от ранни голове на " Ференцварош ", както и пропусната дузпа от Якуб Шверчок при 1:2. Освен това отборът получи червен картон малко преди края поради недомислена постъпка на Козмин Моци.

За трети път в своята история " Лудогорец " отпада още на първото ходило в Шампионската лига. През 2012 година беше отхвърлен от " Динамо " (Загреб), а през 2015 година от " Милсами ". Освен това за втора поредна година маджарски отбор препъва състава от Разград, преди 12 месеца това направи " МОЛ Види ".

След отпадането от Шампионската лига " Лудогорец " продължава в Лига Европа, където влиза във втория прелиминарен кръг. Там българският отбор ще срещне " Валур " от Исландия, който също напусна квалификациите на Шампионската лига.

☹️ End of the game. Victory for Ferencvaros with 3:2 #Ludogorets#Ferencvaros#LudogoretsFerencvarospic.twitter.com/aUCjbVs4ay
— PFC Ludogorets 1945 (@Ludogorets1945) July 17, 2019

Треньорът Стойчо Стоев направи три промени в стартовия си състав. Ренан стартира на вратата вместо Пламен Илиев, а другите промени бяха Марселиньо и Жоржиньо за сметка на Дан Битон и Джоди Лукоки. Съставът на унгарския отбор беше неизменен от първата среща в Будапеща.

" Ференцварош " сподели, че няма да разчита единствено на задатъка си от първия мач и още преди да е изтекла една минута стигна до голова опция. Гостите извършиха свободен удар наоколо до ъгловото знаменце, откъдето последва центриране. Няколко бранителя в зелено се разминаха и Харатин насочи удар, само че топката мина над вратата.

В първите 15 минути " Лудогорец " изпита огромни проблеми при изнасянето на топката. В дейностите на българите нямаше скорост и това даваше шансове на " Ференцварош " да пресира и да се провежда. В 17-ата минута унгарският отбор поведе след статично състояние.

 Първият гол в мача.
© LAP.bg

Първият гол в мача.

Зубков центрира от корнер, а трима футболисти на " Лудогорец " на далечната греда - Дяков, Терзиев и Икоко, изгледаха по какъв начин Харатин скочи най-високо и означи в мрежата на Ренан.

Само три минути по-късно " Лудогорец " беше доста покрай изравнителен гол. Марселиньо стреля от фаул от към 20 метра, само че топката срещна десния стълг на вратата на Денеш Дибус. Унгарският вратар даже нямаше късмет да реагира при изстрела на бразилеца.

" Ференцварош " незабавно се възползва и наказа последвала неточност на българите в ответната офанзива. " Лудогорец " загуби топката в своята Зубков изведе Шкварка по десния фланг и халфът се разписа от доста дребен ъгъл, с цел да донесе задатък на унгарците от два гола.

Едва след приемането на втория гол " Лудогорец " се засилва и стартира да играе по-смело в офанзива. Три минути след попадението на Шкварка, българският първенец върна един гол, а с това и интригата в конфликта. Мавис Чибота центрира от корнер, а към дузпата Терзиев засече топката и се разписа с глава - 1:2.

Това върна психическото преимущество на страна на " Лудогорец " и българският отбор продължи да натиска. Зачестиха и нарушаванията от страна на " Ференцварош ", а в 29-ата минута беше отсъдена и дузпа за " Лудогорец ". Капитанът на унгарците Ловренчич задържа в наказателното поле Якуб Шверчок и реферът уточни бялата точка.

 Пропускът на Шверчок от дузпа.
© LAP.bg

Пропускът на Шверчок от дузпа.

От 11-те метра пострадалият реши да стреля технично, залагайки на осъществяване в жанр " Паненка ", само че вратарят на " Ференцварош " Дибус реагира, като не плонжира, а съумя да избие топката в корнер.

Малко след пропуща на Шверчок нов подобен направи и Марселиньо. Бразилецът още веднъж стреля от фаул, само че този път топката мина покрай долния десен ъгъл.

След почивката Стойчо Стоев предприе промени, като пусна на терена Клаудиу Кешеру. " Лудогорец " незабавно се хвърли в офанзиви, само че единствено три минути след подновяването на играта беше посърнал. Българският първенец пусна трети гол, който дефинитивно умъртви интригата в срещата.

Токмак Нгуен напредна по лявото крило, влезе във вътрешността и стреля с десния крайник. Топката се отби в гърба на Горалски и изненада Ренан, влизайки в мрежата му - 1:3.

С два гола задатък в Разград и три в общия резултат, унгарският отбор можеше да разиграва умерено и да разчита на контраатаки. " Лудогорец " въпреки всичко потърси оживление и се засилва, с цел да вкара втори гол. Той падна в 69-ата минута, когато левият бек на " Ференцварош " Хайстер си вкара автогол.

До края на дуела не се случи нищо толкоз забавно пред двете порти. Проблемите на " Лудогорец " обаче продължиха с травма на Джордан Икоко и червен картон на Моци. Румънецът действаше безконтролно, като нападна с високо вдигнат крайник Зубков и беше изпъден с пряк червен картон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР