Лудогорец очаква да научи в понеделник след 14 ч. своя

...
Лудогорец очаква да научи в понеделник след 14 ч. своя
Коментари Харесай

Кой е най-подходящият съперник за Лудогорец при жребия?

Лудогорец чака да научи в понеделник след 14 ч. своя противник на 1/16-ина финалите в Лига Европа. Петнайсет са вероятните разновидности, като от поставените тимове отпада само противникът на разградчани в групата Брага.

Лудогорец е непоставен като заел второто място в групата си, а всичките 15 отбора отвън Брага са евентуални противници и няма ограничавания всеки един от тях да се падне на българския отбор.

Ясно е, че на този стадий в Лига Европа няма слаби противници, само че въпреки всичко лудогорци могат да си помечтаят за някой по-приемлив конкурент.

Можем да разделим евентуалните противници в три категории. Ясно е, че има група от тимове с име и класа, които – да, ще провокират огромен интерес в България и ще изпълнят до дъно стадиона в Разград, само че пък е малко евентуално българският първенец да успее да ги преодолее. Такива са Милан, макар актуалната си рецесия, Арсенал и Атлетико Мадрид. Те са в групата на мъчно преодолимите противници.

Трудно преодолими противници:

Милан

Атлетико М

Арсенал

Има и приблизително тежки разновидности, като Лацио, Атлетик Билбао, Спортинг Лисабон. Срещу този вид тимове ще бъде мъчно, само че не и невероятно за Лудогорец /пример отстраняването на Лацио преди няколко години след 1:0 и 3:3/.

Средно тежки разновидности:

Виляреал

Зенит

Спортинг Лисабон

Лацио

Република България Лайпциг

Атлетик Билбао

Аталанта

Но кой тогава е най-приемливият вид?

Отговорът може би е: Един прочут противник на Лудогорец. Чешкият Виктория Пилзен бе отхвърлен преди една година от нашия отбор след 2:0 и 2:2 в плейофния кръг и това означаваше тогава второ присъединяване за Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига. Защо не още веднъж Виктория Пилзен?

Руските противници са тежки, само че не и непреодолими. Може би най-неприятен би бил Зенит, който се показва доста мощно в Европа – по тази причина него бихме причислили към втората категория. Но Локомотив Москва и ЦСКА Москва – би могло да се опитва. Динамо Киев – също.

Приемливи разновидности:

Виктория Пилзен

Залцбург

Локомотив Москва

ЦСКА Москва

Динамо Киев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР