Лудогорец не успя да победи на своя стадион унгарския Видеотон

...
Лудогорец не успя да победи на своя стадион унгарския Видеотон
Коментари Харесай

Лудогорец изпусна да победи Видеотон

Лудогорец не съумя да победи на своя стадион унгарския Видеотон в мач от втория квалификационен кръг на Шампонската лига. Срещата приключи при резултат 0:0, за което може да съжалява единствено българският отличник. Играчите на Пауло Аутуори натискаха своя противник цялостен мач, сътвориха редица положителни благоприятни условия, само че в този мач стражът на гостите Адам Ковачик бе на високо равнище.

Марко Николич заложи на много отбранителна игра, която даде своя резултат. Отбраната на Видеотон успяваше в множеството случаи да стопира набезите на Лудогорец, а когато не успяваше, се намесваше Ковачик.

През първото полувреме Лудогорец доминираше напълно. Играчите на Пауло Аутуори натиснаха от първата минута своя противник и сътвориха няколко доста рискови обстановки през първите 45 минути.

Лукас Саша бе първият, който заплаши съществено вратата на Ковачик. Халфът на Лудогорец стреля доста мощно от отдалеченост, само че стражът на Видеотон мазета. Само 120 секунди по-късно Вандерсон проби през цялата отбрана на гостите, съумя да копне топката над стража, само че момент преди кълбото да влезе в мрежата защитник почисти.

В 24-ата минута Кешерю бе изведен доста добре от Марселиньо. румънецът стреля диагонално, само че топката мина на сантиметри около гредата.

Марселиньо също получи късмет да осъществя. Той овладя в наказателното поле, финтира защитник и прати кълбото към вратата. Топката рикошира, само че стражът на унгарците съумя да избие.

Второто полувреме още веднъж протече в същия сюжет. Гостите от Видеотон се бранеха доста добре, до момента в който футболистите на Лудогорец не спираха да пробват да пробият защитата и вратаря Ковачик.

Вандерсон с мощен удар обстрелва вратата диагонално, само че топката профуча на сантиметри край десния непряк дирек.

Влезлите като запаси Кампаняро и Швиерчок също пробваха да пронижат вратата на унгарския отбор, само че вратарят на гостите не спираше с положителните си намеси.

В последните минути на два пъти Марселиньо опита да означи, само че и в двата случая топката не откри очертанията на вратата и дуелът приключи при нулево тъждество.

Реваншът в Унгария е на 1 август, а спечелилият ще се изправи против спечелилия от двойката Клуж - Малмьо. Първата среща в Румъния приключи с триумф за шведския отбор с 1:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР