Лудогорец надви след изпълнение на дузпи с 4:2 и триумфира

...
Лудогорец надви след изпълнение на дузпи с 4:2 и триумфира
Коментари Харесай

Лудогорец би ЦСКА 1948 с дузпи и взе Суперкупата

Лудогорец надделя след осъществяване на дузпи с 4:2 и победи със Суперкупата на България. Отличието е седмо за зелените от този шампионат и и общо 22-о за клуба. Червените пък остават без трофей в историята си. Те изгубиха и финала за националната купа от първенците.

Мачът приключи 1:1 в постоянното време, като алените играха с човек по-малко от 48-ата минута. Тогава основният арбитър Георги Кабаков подвигна втори жълт и червен картон на Джонатан Перейра.

Лудогорец поведе в резултата още в деветата минута, когато Оливие Вердон вкара от дузпа. Тя ббеше отсъдена за нарушаване на Перейра против Кайо Видал. Червените можеха да изравнят, само че удар на Талис се отби в гредата.

После ЦСКА 1948 остана с човек по-малко. И все пак алените изравниха в средата на второто полувреме посредством Неделко Пишчевич. Той вкара след чудесна композиция след ъглов удар.

Пет минути преди края Лудогорец можеше вкара за 2:1. Якуб Пьотровски стреля от близо 30 метра, само че топката срещна гредата.

Така се стигна до дузпите. Серджио Падт избави при втория опит на ЦСКА 1948 изстрелът на Бирсент Карагарен. После Пьотровски пропусна. При четвъртото осъществяване Реян Даскалов стреля в гредата, а Вердон донесе трофея на зелените.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР