Лудогорец игра добре, отправи 15 удара към вратата на Динамо

...
Лудогорец игра добре, отправи 15 удара към вратата на Динамо
Коментари Харесай

Ужасно начало провали Лудогорец срещу Динамо Загреб -

Лудогорец игра добре, насочи 15 удара към вратата на Динамо Загреб, само че загуби с 1:2 от хърватския гранд в Разград в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Само за 3 минути – от 6-ата до 9-ата „ модрите “ взеха своето след попадение на Перич и автогол на Падт, а хубав гол на Текпетей резервира възможностите на „ орлите “ за продължение напред, осведоми формалният уебсайт на " орлите ".

Треньорът на домакините Анте Шимунджа заложи от първата минута на младия Иван Йорданов, който размени санкции Мануел Шоу, до момента в който новото попълнение Якуб Пьотровски записа дебют като титуляр и излезе вместо продадения в Атлетико Паранензе Алекс Сантана. Иначе Кирил Десподов бе оставен на пейката.

Още във 2-ата минута Сисиньо проби отдясно и върна за Пиерос Сотириу, който от добра позиция стреля, само че Лауритсен спря отиващата към вратата топка. При последвалия корнер Пьотровски шутира, като топката мина на сантиметри от вратата.

Динамо Загреб поведе в 6-ата минута. Дино Перич откри резултата, откакто завоюва борбата във въздуха с Оливие Вердон и с воле не остави шансове на Серджо Падт. Лудогорец получи втори пестник в 9-ата минута. Любичич проби отляво и центрира по земя, Пад направи нещо нелогично и вкара топката в мрежата си за повторно. В 15-ата минута злополуката за домакините можеше да стане цялостна, откакто Йосип Дърмич излезе самичък против Серджо Падт, само че вратарят мазета. Швейцарецът обаче бе в засада, която не бе маркирана. Преди това реферът Джунейт Чакър, който е измежду най-хубавите в Европа, спести червен картон на Перич, който задържа откъсващия се Пиерос Сотириу.

Лудогорец понижи в 22-ата минута. Точен бе Бърнард Текпетей. Якуб Пьотровски опита удар, бранител на Динамо мазета, само че топката се озова на левия крайник на Бърнард Текпетей. С извънредно мощен изстрел той не остави шансове на Доминик Ливакович. След половин час игра Каули можеше да изравни, само че от чиста позиция би над вратата с левия крайник. В самия завършек на първата част Рик проби отляво и откри добре Сотириу, само че вратарят на гостите се оправи.

На почивката неприятните вести за Анте Шимунджа продължиха. Контузии получиха Серджо Падт, който бе сменен от хърватина Симон Слуга, както и Каули, на чието място влезе Доминик Янков.
Лудогорец съвсем се видя изравнил резултата в 47-ата минута. Рик Джонатан стреля мощно отвън наказателното поле, Доминик Ливакович мазета в гредата, като футболистите на домакините даже претендираха, че топката е минала голлинията, само че се оказа, че това не се е случило. В 55-ата минута Рик още веднъж опитва своя мерник, само че не бе прецизен.

След час игра Лудогорец Бърнард Текпетей си изкара жълт картон. Заради него той ще пропусне реванша на „ Максимир “.

„ Орлите “ отново натиснаха и единствено в границите на няколко секунди, като първо Текпетей направи за смях бранител на „ модрите “ и подаде за Сотириу, който би, само че Ливакович мазета. Малко по-късно след центриране от корнер Пиерос Сотириу стреля с глава, само че напречната греда избави хърватите.

В 83-ата минута Динамо Загреб можеше да постави точка на разногласието, само че Лука Менало, останал самичък против Симон Слуга, би над вратата. В последните секунди резервата Игор Тиаго можеше да изравни, само че нямаше шанс.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР