Лудогорец и ЦСКА - София постигнаха лесни победи срещу не

...
Лудогорец и ЦСКА - София постигнаха лесни победи срещу не
Коментари Харесай

Ето кой колко точки е взел от ЦСКА - София и Лудогорец, Левски най-много ги тормози

Лудогорец и ЦСКА - София реализираха лесни победи против не кой знае какъв брой стимулираните Локомотив (Пловдив) и Черно море на старта в плейофната фаза на efbet Лига. Така разградчани резервираха нежната си преднина пред “червените ” в борбата за купата преди съботния конфликт сред двата тима, който ще е трети за сезона.

Предишните два приключиха с победи на Лудогорец (2:1 и 1:0). Въпреки че футболистите на Ивайло Петев завоюваха 6 точки против 0 за Саша Илич и компания, то задатъкът на разградчани на върха е единствено точка.

Любопитна детайлност е, че в случай че “червените ” бяха в ролята на разградчани - с два триумфа над главния си противник за купата, в този момент щяха да са водачи с цели 11 точки преднина четири кръга преди края. При разменени победи или две равенства ЦСКА - София също би си обезпечил съществено преимущество от 5 точки преди съботната борба, която нямаше да е в Разград, а на “Армията ”.

Разликата сред “зелени ” и “червени ” обаче е минимална и тя е подбудена от особеното им показване в мачовете против останалите тимове в efbet Лига, където Лудогорец е изгубил 16 точки, а ЦСКА - София единствено 11.

Ето кои отбори не се дадоха на първия и втория в efbet Лига (б.а. не са включени мачовете сред двата отбора):

Лудогорец загуби 16 точки от 5 тима: 

от ЦСКА 1948 - 4 точки; 
от Левски - 4 точки; 
от Арда - 2 точки; 
от Локомотив (София) - 3 точки; 
от Пирин - 3 точки. 

Лудогорец няма проваляне от отбор в топ 6.

ЦСКА - София загуби 11 точки от 3 тима: 

от Левски - 5 точки; 
от Локомотив (Пловдив) - 2 точки; 
от Локомотив (София) - 4 точки. 

Има единствено едно проваляне в 29-те си мача против останалите 14 клуба, което е от Левски.

От статистиката можем да създадем извод, че Лудогорец е в битката за купата главно поради двете си победи над “червените ”. Именно това е и повода ЦСКА - София да не е с голяма преднина на върха, само че пък футболистите на Илич се показват по-добре от разградчани в дуелите против останалите клубове, защото са изгубили по-малко точки по отношение на “орлите ” както от отборите в първата шестица (7 против 8 точки), по този начин и от тези сред 7-мо и 16-то място (4 против 8 точки).

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР