Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото

...
Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото
Коментари Харесай

Лудогорец и ЦСКА излизат в мач с огромен залог

Лудогорец и ЦСКА се изправят един против различен в огромното дерби от 16-ия кръг на efbet Лига. Това е първата среща на двата любимеца за купата в шампионата през сегашния сезон, тъй като мачът им на " Армията " беше отсрочен поради уговорките на противниците в евротурнирите.

През лятото обаче първенците разгромиха с 4:0 " алените " за Суперкупата на България. Сега " орлите " ще се опитат да реализират нов триумф, който да усили на 7 точки задатъка им на върха в класирането. Лудогорец е изиграл и един мач повече от отбора на Стойчо Младенов.

В средата на седмицата Лудогорец и ЦСКА претърпяха нови загуби в европейските шампионати. Шампионите отстъпиха с 0:1 на Цървена звезда в Белград и към този момент нямат никакви шансове даже за третото място в групата си в Лига Европа. " Армейците " пък паднаха с 0:2 от Бодьо/Глимт в Норвегия и също ще финишират последни в своята група в Лигата на конференциите.

Лудогорец рядко губи два следващи мача, само че в този момент обстановката е такава, тъй като преди провалянето на " Райко Митич " хората на Станислав Генчев се провалиха и на домашната сцена против ФК ЦСКА 1948. Преди това обаче " орлите " бяха в серия от 6 следващи турнирни победи.
 Владислав Стоянов: Лудогорец ще победи ЦСКА с 1:0 или 2:0, мощен съм в прогнозите
Владислав Стоянов: Лудогорец ще победи ЦСКА с 1:0 или 2:0, мощен съм в прогнозите

Бившият национал предвижда мача

ЦСКА също направи неверни стъпки в efbet Лига с равенството против Берое и домакинската загуба от Локомотив (Пловдив). Те бяха последвани от победи против ФК ЦСКА 1948 и Арда (Кърджали), които приближиха тима на 4 точки до първото място.

Колебанията на Станислав Генчев към състава са свързани със Сисиньо. Чак в минутите преди мача ще стане ясно дали опитният бразилец ще е подготвен да стартира като титуляр. В случай, че Сисиньо играе, той ще е отдясно в отбраната, а ляв бек ще е Шакийл Пинас. Двойка централни бранители пък ще са Игор Пластун и Георги Терзиев. Очаква се в средата на терена да започва до неотдавна контузеният Каули. Кирил Десподов и Мавис Чибота ще атакуват по крилата, а на върха на офанзивата ще застане Пиерос Сотириу.

По-малко са въпросителните към 11-те на ЦСКА. На вратата ще е Густаво Бусато, а пред него ще работят Иван Турицов, Юрген Матей, Томас Лам и Брадли Мазику. С най-вече отбранителни функционалности в средата на терена ще бъдат натоварени Амос Юга и Жеферсон. Зад тарана Жорди Кайседо още веднъж ще играят Георги Йомов, Греъм Кери и Яник Вилдсхут.

През последните години Лудогорец и ЦСКА постоянно приключват наедно между тях, а много от мачовете са нискорезултатни. Последните два обаче не бяха такива. В края на предишния сезон " алените " съкрушиха разградчани с 4:1, а след това пристигна триумфът на " орлите " с 4:0 за Суперкупата.

Вероятни сформира:

Лудогорец: Кахлина; Сисиньо, Терзиев, Пластун, Пинас; Гонсалвеш, Баджи; Чибота, Каули, Десподов; Сотириу

ЦСКА: Бусато; Турицов, Лам, Матей, Мазику; Юга, Жеферсон; Йомов, Кери, Вилдсхут; Кайседо
 Пинас: Обясних на Пардю, че предпочитам Лудогорец вместо ЦСКА
Пинас: Обясних на Пардю, че предпочитам Лудогорец вместо ЦСКА

Бранителят избра " орлите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР