Лудогорец и Марибор завършиха при нулево реми първия си мач

...
Лудогорец и Марибор завършиха при нулево реми първия си мач
Коментари Харесай

Лудогорец надигра тотално Марибор, но така и не достигна до важна победа в Разград

Лудогорец и Марибор приключиха при нулево реми първия си мач от плейофната фаза за влизане в групите на Лига Европа. Българският първенец би трябвало да съжалява за получения резултат, защото доминираше тотално над своя словенски конкурент.

Селекцията на Стойчо Стоев насочи над 25 удара в срещата, само че по този начин и не преодоля отличния вратар на гостите Кенан Пирич. Освен чудесните му спасявания, един път правилен съдружник на босненеца беше гредата след шут на Марселиньо, а пък гол на Сисиньо беше анулиран поради засада в средата на втората част.
 Лудогорец - Марибор 0:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Лудогорец - Марибор 0:0 (Развой на срещата по минути)

" Орлите " сътвориха доста пропуски

Лудогорци имаха още едно преимущество, защото 57-ата минута Марибор остана с човек по-малко поради червен картон на Хотич. И това обаче не оказа помощ на разградчани, които ще би трябвало да търсят минимум голово тъждество в Словения, с цел да изпълнят огромната си цел - четвърто присъединяване в групите на втория по мощ европейски клубен шампионат. Реваншът на " Людски врът " е след седмица.
 Снимка 439609
Източник:

Началните минути на срещата бяха белязани от дейна лудогорска игра. " Орлите " отвориха фланговете и на два пъти стигнаха до две положителни центрирания на Сисиньо. За жал на домакините обаче, топката все стигаше до нисичкия Дан Битон, който нямаше по какъв начин да отиграе майсторски с глава.

Натискът на българския първенец продължи и в 5-ата минута бе основано и първото действително голово състояние. Нова пласирана топка в полето на Марибор докара до суматоха в словенските редици. Клаудиу Кешеру пое с тил към вратата и мъдро върна обратно за намиращия се на дъгата Дан Битон. Израелският халф насочи техничен изстрел по земя, който за жал мина на сантиметри от страничната греда на Кенан Пирич.
 Снимка 439617
Източник:

Селекцията на Стойчо Стоев продължи да залага на удари от приблизително и далечно разстояние. Играещият през днешния ден като краен защитник Антон Недялков насочи същинска " бомба " от над 20 метра, която принуди Пирич да прави акробатично избавяне.

Голямо отчаяние настъпи на " Лудогорец Арена " в 20-ата минута, когато " орлите " сътвориха не един, а два огромни пропуща. Първо Антон Недялков отново заложи на шут от далечна точка, само че Пирич още веднъж беше на позиция. Отбитата топка стигна до Кешеру, центрирал съвършено за Жоржиньо, който от няколко метра насочи с глава, само че право в тялото на непробиваемия босненски пазач.

Марибор показва живот в нападателен проект чак към 25-ата минута, когато рискова контра на словенците приключи с отдалечен шут на Руди Ванчаш Пожег. Цялата обстановка не докара до проблеми за Пламен Илиев.
 Снимка 439616
Източник:

Въпреки последвалите спокойни мигове в Разград, Лудогорец сътвори нова добра опция в 39-ата минута. Вандерсон насочи пас зад тила на словенската защита за Сисиньо. Вилер от гостите стигна първи до топката, само че без да знае, че латиноамериканецът го дебне откъм гърба, върна с гърди към вратаря си. Бранителят на " зелените " беше доста покрай това да се разпише, само че мощният му шут мина както над плонжа на Пирич, по този начин и над горната греда.

Второто полувреме започва по еднакъв на първата част метод. Козмин Моци се причисли към дългия лист на " зелени " футболисти с пропуск, когато в 55-ата минута стреля с глава около вратата след центриране от фаул на Сисиньо.
 Снимка 439615
Източник:

Лудогорец получи още едно значимо преимущество в 57-ата минута. Гостите останаха с човек по-малко, защото крилото на Марибор - Дино Хотич небрежно получи два жълти картона, които прибързано го пратиха под душовете.

Връх в неналичието на шанс за лудогорци беше ситуацията в 69-ата минута. Сисиньо най-накрая проби словенския бетон, само че момент след головия си изстрел видя флага за засада. На повторението се видя ясно, че решението на датската съдийска бригада е било вярно.

В средата на втората част в игра се появи Марселиньо. Бразилецът имаше отличната опция да потвърди за какво е огромният водач на разградчани в 79-ата минута, когато негов майсторски изстрел остави без отговор вратаря на противника. За жал топката срещна горната греда на словенците.
 Снимка 439613
Източник:

До края Лудогорец се поддаде на напрежението и не направи нито една качествена офанзива.

Така преди реванша в Словения, на Лудогорец следва мач в efbet Лига против Славия. Марибор пък ще заздравява позициите си в тамошната Първа лига, търсейки трите точки против Браво.
 Снимка 439610
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР