Лудогорец и Левски направиха 0:0 в отложен мач от VI

...
Лудогорец и Левски направиха 0:0 в отложен мач от VI
Коментари Харесай

Лудогорец и Левски си разделиха по една точка

Лудогорец и Левски направиха 0:0 в отсрочен мач от VI кръг на Първа лига.

Срещата беше извънредно забавна, като първо бе анулирана дузпа за първенците, а по-късно бе анулиран гол на гостите. Накрая не бе зачетено и попадение на Бърнард Текпетей.

В първите минути на „ Хювефарма Арена “ борбата взе връх, като по-твърдите влизания доминираха. Чак в 21-ата минута Марин Петков проби добре отляво и върна за Уелтън. Той шутира, само че Игор Пластун мазета с добър шпагат. След това Кирил Десподов се възползва от пространство в половината на Левски, само че ударът му бе блокиран.

Най-спорният миг през първата част пристигна в 32-ата минута. Тогава Каули изведе чудесно Кирил Десподов. Крилото опита пас за Игор Тиаго, който обаче бе заловен в крачка и въпреки падайки на земята, върна за Рик. Бразилецът стреля, Сундберг мазета, само че по-късно топката се удари в ръката на Ван дер Каап. Първоначално реферът Станислав Тодоров уточни бялата точка. След това обаче бе привикан до ВАР монитора, след което дузпата бе анулирана. В края на първата част Левски провежда контраофанзива. Тя приключи с удар на Кордоба, който рикошира и топката заплашително летеше към мрежата на Падт, само че в последна сметка не откри задачата.

Лудогорец стартира мощно втората част. Първо удар на Пьотровски бе избит мъчно от Пламен Андреев. След това пък Аслак декор Витри се включи в офанзива и опитва своя мерник, само че не бе прецизен. Последва положително подаване на норвежеца към Кирил Десподов, който обаче би над вратата от точката на дузпата.

Последваха две положителни благоприятни условия за Левски. Първо Уелтън би, а по-късно и Георги Миланов, само че Серджио Падт се оправи.

Левски стигна до гол в 62-ата минута. Георги Миланов шутира с левия крайник, топката се удари в Роналдо и влетя в мрежата на Серджио Пад. Ситуацията бе обсъждана дълго време за очевидното нарушаване на Миланов против Педро Нареси, който удари бразилеца в лицето. Станислав Тодоров отиде до ВАР монитора и анулира попадението и сподели жълт картон на Миланов.

След тази обстановка и двамата треньори направиха куп смени. Анте Шимунджа задейства тройна промяна – влязоха Тисера, Доминик Янков и Текпетей, а излязоха Тиаго, Каули и Десподов.

В 70-ата минута гредата спря Марин Петков, който стреля технично след контраофанзива и пас на Ивелин Попов.

Десетина минути преди края на срещата Лудогорец стигна до доста чисто състояние. Изработи го Матиас Тисера, който изведе на чиста позиция Доминик Янков, който обаче не уцели вратата.

В края на мача домакините натиснаха, като даже Бърнард Текпетей прати топката в мрежата на Пламен Андреев, само че попадението не бе анулирано поради засада. Преди това и нервите взеха връх, като поради сдърпване на терена жълти картони получиха Оливие Вердон и Ивелин Попов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР