Лудогорец гостува днес от 19:45 часа на Цървена звезда в

...
Лудогорец гостува днес от 19:45 часа на Цървена звезда в
Коментари Харесай

Лудогорец пред антирекорд в Европа

Лудогорец гостува през днешния ден от 19:45 часа на Цървена звезда в дуел от 5-ия кръг в група F на Лига Европа. В Белград разградчани ще се сблъскат със спомените си, само че и с действителността. Със сигурност ще се сетят за предходните три визити, в които си тръгваха с гордо вдигнати глави от сръбската столица.

През сезон 2013/14 те подчиниха Партизан с 1:0 на личния му стадион, откакто преди този момент бяха спечелили с 2:1 вкъщи и доближиха до плейофите на Шампионската лига. Година по-късно и 2:2 бе задоволително при визитата на гробарите (б.а. - 0:0 в Разград) за класиране за същата фаза, а по-късно и до пробив в групите на шампионата на богатите. През 2016/17 историята бе прекопирана, макар че този път противник бе Цървена звезда - 2:2 в България, 2:2 след 90 минути на претъпкания " Райко Митич " и в последна сметка триумф с 4:2 след продължения и второ присъединяване в Шампионската лига...

За жал на орлите, това са единствено мемоари. А действителността е напълно друга. Този Лудогорец е надалеч от тези тимове, свършили си чудесно работата в сръбската столица. Доказва го и класирането в групата, в която те са на последно място с едвам 1 точка от 4 дуела, пристигнала след късметлийско 1:1 в Дания. Целта на Станислав Генчев и отбора му довечера ще бъде единствено една - да не влязат в Книгата на върховете " Гинес ", написа " Тема спорт ".

Това ще се случи, в случай че тимът не завоюва. Така ще бъде усъвършенстван антирекордът на Лига Европа от мачове в групова фаза и последвалите ги елиминации без триумф. Разградчани са с 16, с колкото е и норвежкият Розенборг. В превюто за мача УЕФА написа: " След като отстъпи първото място в предходния кръг след загуба с 0:1 от Мидтиланд, сръбският първенец Цървена звезда се надява да се върне на пътя на успехите. Те одобряват българските си сътрудници (б.а. - засяга се, че и разградчани са първенци на България) от Лудогорец, които ще слагат нежелателен връх, в случай че не завоюват трите точки в Белград ".
 Лудогорец би трябвало да превземе Белград, в случай че желае да продължи напред
Лудогорец би трябвало да превземе Белград, в случай че желае да продължи напред

Шампионите са с доста проблеми преди мача

Вчера Станислав Генчев получи неприятни вести. Централният бранител Жосуе Са, десният бек Сисиньо, както и Алекс Сантана пропущат мача, откакто лекарският щаб не съумя да ги възвърне. Наред с това навън поради контузии са още Бърнанрд Текпетей, Антон Недялков и Вандерсон. Каули пък е без картотека, тъй като до неотдавна бе в лазарета, само че излезе по-бързо от предстоящото. Единствената добра новина е, че Кирил Десподов е подготвен да стартира като титуляр.

Многото проблеми накараха треньорският щаб да вземе цели четирима футболисти от дублиращия тим в сръбската столица. Докато за вратаря Дамян Христов и Димитър Митков това не е нещо ново, защото стражът пътува за всеки мач, а нападателят даже записа срещи в Европа, то други двама ще имат късмет при избрани условия да създадат своя дебют в евротурнирите. Това са бранителят Тихомир Димитров и халфът Хюсеин Кельовлуев.

На вратата ще е Кахлина, а пред него ще работят Икоко, Пластун, Вердон u Пинас. В средата на терена ще играят Баджи и Гонсалвеш. По крилата ще атакуват Чибота и Десподов, в ролята на нападателен халф ще е Доминик Янков, а офанзивата ще води Сотириу.

Треньорът на Звезда Деян Станкович също има проблеми. Наказани са бранителите Дегенег и Гобелич, а с травма е различен защитник - Гаич. Под въпрос пък е нападателят Бен.

И до момента в който преди време Лудогорец биеше на почивки Партизан и Цървена звезда, в този момент белградските грандове са на път да създадат по този начин, че Сърбия да има право на два тима в Шампионската лига. А президентът на страната Александър Вучич съобщи през вчерашния ден, че стартира градежът на нов народен стадион и към този момент е закупен терен, на който оборудването да бъде построено. Все мотиви за разбори както в Лудогорец, по този начин и в БФС.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР