Лудогорец елиминира Левски на осминафиналите за Купата на България и

...
Лудогорец елиминира Левски на осминафиналите за Купата на България и
Коментари Харесай

За първи път в историята Лудогорец отстрани софийски гранд за Купата


Лудогорец отстрани Левски на осминафиналите за Купата на България и детронира носителя на трофея от предходната акция.

Това беше четвъртата им среща в шампионата, а 11-кратният първенец за първи път продължава напред в конкуренцията. Възпитаниците на Анте Шимунджа се постановиха с 2:1 над " сините " на " Хювефарма Арена " след поврат, а това бе и първият триумф по време на дуел от схемата на националната купа за " орлите " против този противник.

До момента и Станимир Стоилов не бе губил в постоянното време отпред на " сините ". Разградчани победиха Левски и на 1-ви септември след осъществяването на дузпи, само че тогава дуелът бе за Суперкупата на България. Между 2011-а и края на 2022-а година - двата отбора се срещат още три пъти в конкуренцията. Първият им конфликт е през 2015-а година, когато жребият отрежда да премерят сили на полуфиналите.

Първият дуел приключва при нулево тъждество в Разград, а на реванша Аниете вкарва за 1:0 в добавеното време на срещата и праща сините във финала, който след това губят от Черно море.  Следващата им среща е след цели пет години и е в навечерието на пандемията от ковид - жребият обрисува дуел от четвъртфиналите на шампионата, който се играе в един мач на " Герена " и Левски побеждава след осъществяването на дузпи.

Третият път, в който жребият отрежда да се срещнат двата отбора е през актуалната година, когато " сините " отстраниха Лудогорец по пътя към извоюваната Купа против ЦСКА. Този път обаче борбата бе на полуфиналите, а Левски изкова два триумфа - с 3:2 в Разград и 1:0 в София. Вчерашният триумф бе първи за " орлите " над някой от столичните грандове - досега нямат подобен след четри мача с ЦСКА.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР