Лудогорец е вторият финалист за Купата на България този сезон

...
Лудогорец е вторият финалист за Купата на България този сезон
Коментари Харесай

Лудогорец се класира на финала за Купата, отстрани Черно море с дузпи

Лудогорец е вторият финалист за Купата на България този сезон откакто надделя трагично с дузпи Черно море в 1/2-финален мач-реванш в Разград. Варненци се добраха до продълженията с гол в последните секунди на постоянното време и стигнаха до наказателни удари, само че там два пропуща бяха решаващи.

Във втората минута Аслак Фон Витри сгреши при изнасянето на топката и Александър Василев му я лиши, след което комбинира с Исмаил Иса, който стреля неопределено.

В 14-ата минута Лудогорец бе покрай това да излезе напред в резултата. Кирил Десподов центрира от свободен удар, Игор Пластун бе пропуснат и стреля с глава, само че право в напречната греда.

В идващия четвърт час Лудогорец имаше териториално предимство, само че без да има съществени положения пред някоя от двете порти.

В 42-ата минута Кирил Десподов центрира рисково от свободен удар и откри Оливие Вердон, който стреля с глава, Иван Дюлгеров избави, само че топката се отклони в Игор Пластун и влезе в мрежата на " Морето ", само че попадението не бе прието, защото имаше засада при центрирането към Вердон.

Черно море излезе напред в резултата в реванша в 55-ата минута. Мазир Сула центрира към далечната греда, Игор Пластун отклони с глава, само че намесата му не бе на равнище и топката стигна до свободния Васил Панайотов, който от близка отдалеченост засече в мрежата на " орлите ".

Само три минути по-късно Лудогорец стигна до изравнително попадение. Нонато откри Кирил Десподов на лявото крило, българският национал свърши прелестна работа и центрира за Спас Делев, който с глава откри мрежата на Иван Дюлгеров - 1:1.

В 90-ата минута Черно море имаше искания за дузпа за игра с ръка на Оливие Вердон. Лудогорец провежда бърза контраофанзива, която приключи с огромен пропуск на Матиас Тисера. Ситуацията с ръката на Вердон бе бързо преразгледана и крайното решение бе, че дузпа няма.

В последната минута от добавеното петминутно продължение топката бе центрирана към наказателното поле на Лудогорец, стигна се д
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР