Лудогорец е шампион в българския футбол за 12-та поредна година,

...
Лудогорец е шампион в българския футбол за 12-та поредна година,
Коментари Харесай

"Лудогорец" ликува с 12-та поредна титла след драматичен последен кръг

Лудогорец " е първенец в българския футбол за 12-та поредна година, откакто завоюва мача си от. Тимът от Разград се нуждаеше от триумф като посетител на " Черно море " и го реализира с 1:0.

Шампионският гол означи Матиас Тисера, който се разписа в 50-ата минута.

Победата се оказа задоволителна за " Лудогорец " да приключи с точка пред ЦСКА, който по същото време надделя " Левски " с 2:0 в дербито на Националния стадион " Васил Левски ". В крайното класиране отборът от Разград приключва с 85 т., а алените са с 84.

С 12-ата купа " Лудогорец " резервира съвършения си баланс в българския футбол. Откакто тимът влезе в елита през сезон 2011-12, непроменяемо печели и купата.

Шампионското отличие е трето за треньора Ивайло Петев отпред на " Лудогорец ". Той донесе първите трофеи през 2012 и 2013 година Специалистът преди три месеца, когато бяха с четири точки зад ЦСКА, само че ги изведе до купата.

Той приключва и с дубъл, откакто в края на май " Лудогорец " завоюва.

На " Васил Левски " ЦСКА надигра изрично " Левски " и даже се виждаше като първенец. Червените водеха с 1:0 след първата част след гол на Тобиас Хайнц в 36-ата минута. Второто попадение означи Дюкенс Назон в 61-ата минута, като и двата гола бяха след груби неточности на вратаря на сините Пламен Андреев.


© LAP.BG

Дербито приключи и с два червени картона - на Иван Турицов за ЦСКА, и на Ноа Сонко Сундберг за " Левски ".
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР