Лудогорец е почти сигурен финалист в турнира Sesame Купа на

...
Лудогорец е почти сигурен финалист в турнира Sesame Купа на
Коментари Харесай

Лудогорец напълни кошницата на Хебър и е с двата крака на финала за Купата на България

Лудогорец е съвсем сигурен финалист в шампионата Sesame Купа на България, откакто прегази Хебър с 4:0 на " Хювефарма Арена " в първия полуфинал сред двата тима.

Домакините рано рано си осигуриха задатък след попадение на Рик Джонатан още в 4-та минута. В средата на първото полувреме още веднъж Рик беше прецизен за 2:0, а Диниш Алмейда и Спас Делев вкараха през втората част за крайното 4:0.

Реваншът в Пазарджик ще се играе идващия четвъртък (02.05), още веднъж от 18:45 часа. В другия полуфинал спорят ЦСКА и Ботев (Пловдив), като " канарчетата " взеха задатък след победа с 1:0 в София.
 Лудогорец - Хебър 4:0, и Спас Делев се разписа онлайн
Лудогорец - Хебър 4:0, и Спас Делев се разписа

Само три дни след мача за състезание в Пазарджик

Двубоят стартира по отличен метод за домакините, които съумяха да открият резултата още в 4-та минута. Антон Недялков подхвана офанзива Лудогорец и обърна фланга с пас към Текпетей на дясното крило. Ганаецът подаде на Сон, който центрира в наказателното поле. Защитник на Хебър опита да почисти, само че подари топката на Рик Джонатан, който дебнеше на точката на дузпата и технично я прати в мрежата на Хебър за 1:0.

В средата на първото полувреме преднината на Лудогорец беше удвоена. Хората на Деременджиев си подадоха няколко паса в наказателно поле преди топката да доближи до Рик Джонатан, който не се посвени да стреля и прати кълбото технично около Дебърлиев за 2:0.

След като инкасираха две попадения, момчетата на Любо Пенев се съвзеха и направиха две рискови офанзиви. Първо Архан Исуф се оправи с Антон Недялков на бека, навлезе в наказателното поле и стреля, само че около вратата. Малко по-късно " гробарите " сътвориха и най-хубавото си състояние. Йохан Н`зи и Атанас Кабов комбинираха добре на десния фланг, а българинът достави съвършена топка за Шейх Диаманка, който дебнеше към дребното наказателно поле, само че изстрелът му мина на сантиметри от гредата.

В 28-ата минута Якуб Пьотровски беше изведен самичък против вратаря на Хебър. Полякът се приближи оптимално до вратаря и стреля, само че на към метър от дясната греда.
 Снимка 662519
Източник:

Пет минути преди почивката Рик Джонатан блесна със страховит пробив по лявото крило и подаде на Дуа в наказателното поле. Швейцарецът стреля мощно с левачката, само че Дебърлиев направи положително избавяне.
 Снимка 662516
Източник:

Гостите имаха добра опция да понижат изоставането си в 51-та минута, когато получиха директен свободен удар на границата на наказателното поле. Божидар Пенчев се нагърби с осъществяването, само че стреля доста високо над вратата.

Десет минути след подновяването играта резултатът стана типичен. Тодор Неделев центрира от корнер, Нареси отклони към Диниш Алмейда, а бранителят на разградчани я мушна с глава в мрежата. Попадението дълго време беше проверявано за засада, само че в последна сметка съдиите във ВАР стаичката решиха, че всичко е постоянно.

Четвърт час преди края Георги Терзиев стреля рисково с глава след осъществяване на корнер, само че Дебърлиев със сетни старания съумя да опази мрежата си от четвърти гол.

В 80-ата минута нямаше благосклонност за " гробарите ". Дени Групер получи пространство по левия фланг и се възползва оптимално от него. Напредна в полето на гостите и центрира по земя към Тисера, който обаче стреля във вратаря от упор. Топката обаче се върна в Спас Делев, който я вкара в опразнената врата.

Пазарджиклии се се отърваха от пети гол минута преди края, когато Терзиев скочи над всички след корнер и със мощен удар с глава разтресе напречната греда. Малко по-късно и Текпетей имаше опция да обстрелва вратата на Хебър, само че ударът му мина около гредата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР