Лудогорец е футболен шампион на България за 11-а поредна година.

...
Лудогорец е футболен шампион на България за 11-а поредна година.
Коментари Харесай

Лудогорец стана шампион за 11-и пореден път

Лудогорец е футболен първенец на България за 11-а поредна година. Отборът от Разград изигра мощен мач и завоюва с 4:1 против Славия. С триумфа си Лудогрец се откъсна на 14 точки пред ЦСКА и четири кръга преди края си подсигурява купата.

 

В историята на футбола има единствено 4 клуба с по-дълги серии - Розенборг и БАТЕ Борисов (по 13 следващи титли), Линкълн Ред Импс и Сконто Рига - по 14.

Домакините поведоха след автогол на Гьоко Зайков в 14-ата минута, а след още толкоз резултатът към този момент беше 3:0 след головете на Бърнард Текпетей и Матиас Тиссера. След почивката Текпетей вкара още един път, а за Славия се разписа Йон Бакеро.

 

От влизането си в елита на българския футбол Лудогорец непроменяемо печели първото място. Големите цели на тима остават свързани с връщане на положителните резултати и познатото лице в евротурнирите.

Този сезон в Първа лига мина при прочут сюжет - съставът от Разград беше отпред, като тъкмо преди зимната отмора ЦСКА завоюва победа в директния мач и се приближи на две точки. През пролетта обаче Лудогорец беше съвсем непогрешим, а многото неуверени мачове на алените ги оставиха обратно.

" Много съм благополучен, че съм част от Лудогорец. Знам, че това е 11-а купа. Много бързо я постигнахме. Няма по какъв начин да кажем нещо друго. Може би наподобява елементарно, само че трябваше да се трудим доста. Имаше ограничения. Ние сме един тим. Заедно с играчите, това е премия за всички за нас ", сподели треньорът Анте Шимунджа.

 

По думите му в този момент задачата е да бъде изработен поврат против Левски в полуфинала за Купата на България след загубата с 2:3 в Разград в първата среща. " Със сигурност няма да е окей да излезем с белия байрак и да се предадем. Ще се любуваме на това, че станахме първенци и по-късно ще се готвим за мача с Левски, съобщи словенецът.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР