Лудогорец би с 2:0 при визитата си на Брага в

...
Лудогорец би с 2:0 при визитата си на Брага в
Коментари Харесай

Първи триумф за България в Португалия! Изкова я Лудогорец

Лудогорец би с 2:0 при визитата си на Брага в Поругалия в третия кръг на Лига Европа. Това е първата българска победа в тази страна. В досегашните 8 опита имахме разочароващите 7 загуби и 1 реми. С този величествен триумф разградчани към този момент са водачи в групата със 7 точки, съобщи Sporta.bg.

Головете за Лудогорец бяха дело на Козмин Моци с глава след корнер през първата част и автогол на Раул Силва в комична обстановка през второто полувреме. Димитър Димитров-Херо заложи на 11 чужденци в стартовия си състав.

Димитър Димитров реши да пусне много забавен и неочакван стартов състав. Капитанът Светослав Дяков остана запаса. Схемата на игра също претърпя смяна и на моменти бе 5-4-1, когато Лудогорец се защитаваше и 3-4-3, когато атакуваше.

За първи път за Лудогорец излязоха трима централни бранители - Моци, Пластун и Рафаел Форстър. Сисиньо и Натанаел играха по двата фланга и допълваха петорката футболисти с по-дефанзивни функционалности. При офанзиви обаче двамата помагаха на тези пред тях. Вътрешните халфове бяха Анисе и Горалски, Марселиньо, Вандерсон и Джоди Лукоки оформиха атакуващото трио.

 1993424

В 7-ата минута домакините означиха попадение, само че то бе анулирано поради засада на Паулиньо. В 19-ата минута домакините имаха още една опция, само че Ферейра прати топката с глава в навън. С това сякаш се изчерпаха заплахите, които сътвориха футболистите на Брага. Лудогорец откри резултата с първата си по-сериозна офанзива. В 25-ата минута Вандерсон центрира отдясно и Козмин Моци с глава прати топката във вратата на Брага за 1:0. Само две минути по-късно Вандерсон можеше да осъществя втори гол, само че след удар по земя вратарят на Брага Матеуш мазета с последни старания. През първото полувреме Марселиньо игра сносно, непрекъснато търсеше празни пространства и дружно с Вандерсон тормозеха бранителите на португалския тим.

Второто полувреме стартира с добра интервенция на вратаря на Лудогорец Ренан, който мазета удар на Раул Силва с глава. Същият този Раул Силва в 56-ата минута си означи автогол за 2:0 в интерес на българския първенец.Гояно върна топката към вратаря, само че пасът се оказа слаб. Джоди Лукоки го пресече и стреля към вратата. Топката се удари в гредата, а Раул Силва не съумя да я почисти и я прати в личната си врата. Треньорът на португалците незабавно реагира с две смени. И те донесоха резултат, раздвижвайки офанзивата. В 63-ата минута влезлият като промяна Мартинш стреля рисково отдалеко, само че Ренан с една ръка едвам мазета около вратата.

В 70-ата минута домакините от Брага желаеха дузпа за игра с ръка на Анисе в наказателното поле. Франсержио обаче стреля от изключителна непосредственост, Анисе се завъртя и топката попадна към лакътя му, само че съдията реши, че няма по какъв начин да отсъди дузпа в този миг. Заради претенциите съдията изгони треньора на Брага Абел Ферейра на трибуните. В 74-ата минута Димитър Димитров извърши първа промяна, на мястото на Марселиньо в игра се появи титулярният капитан Светослав Дяков. Малко по-късно Херо извърши още две смени, а Ренан се прояви на висота три минути преди края.

След успеха Лудогорец излезе преди всичко в групата със 7 точки, Брага остава с 6, Хофенхайм е с 3, а турският отбор е с 1 точка. Следващите срещи са на 2 ноември, когато Лудогорец е хазаин на Брага, а Истанбул Башакшехир приема Хофенхайм.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР