Лудогорец 2 : 1 Малмьо ФФ 60′ ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ!

...
Лудогорец 2 : 1 Малмьо ФФ 60′ ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ!
Коментари Харесай

Лудогорец - Малмьо, Сотириу е точен от дузпа!


Лудогорец

2: 1

Малмьо ФФ
 60′
ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Сотириу е прецизен! Нападателят не остави късмет на дебютиращия за Малмьо пазач.
58′
Дузпа за Лудогорец! Чолак игра с ръка в наказателното поле след корнер на разградчани. Съдията бързо прегледа обстановката и реши - единадесетметров углавен удар.
55′
Сотириу засече с глава след корнер, само че топката излезе в навън.
53′
Лудогорец претендират за дузпа за игра с ръка на Чолак, само че реферът е категричен, че няма такава.
46′
НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ!
45′

45′
Сисиньо размени Икоко
45′
Сантана размени Баджи.
45+7′
КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ!
45+3′
Какъв късмет за Лудогорец! Вандерсон си пое топката и напредна, навлезе в наказателното поле и стреля сред двама бранители, само че е отсъдена и засада на българския национал.
45′
Седем минути добавено време на първата част.
42′
ГОЛ ЗА МАЛМЬО! Бирманчевич извърши от фаул от към 22 метра, топката рикошира в стената и влезе неспасяемо във вратата на Кахлина! Задачата на " орлите " за класиране в групите на Шампионска лига става по-сложна.
 Снимка 544286
Източник:
38′
Вратарят на Малмьо Йохан Далин не съумява да продължи поради контузия, на негово място влиза Исмаел Диавара. Това е дебют с екипа на отбора за влизащия пазач.
36′
Жълт картон за Баджи, който се опита да си изпроси дузпа след прикосновение с състезател на гостите.
34′
Десподов центрира от корнер, Сотириу засече с глава от сложна позиция, топката прелетя настрана от вратата.
 Снимка 544285
Източник:
31′
Каули не съумява да продължи и е сменен от Доминик Янков.
26′
Каули изпитва проблеми след конфликт с Бонке Иносент. Бразилецът накуцва и не е несъмнено дали ще успее да продължи мача.
15′
Отмемен ГОЛ ЗА МАЛМЬО! Кристиянсен откри доста добре Сьорен Рикс, който овладя, Икоко не съумя да се намеси добре, играчът на шведите навлезе във вътрешността и със страховит удар в горния ляв ъгъл направи 1:1. След намесата на ВАР стана ясно, че е имало засада!
10′
ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Кирил Десподов извърши корнер за Лудогорец, Недялков засече, само че не съумя в началото да играе добре с нея, бранителят си настройки и не сгреши с десния крайник. След подозрения за игра с ръка на Недялков, ВАР удостовери попадението! Силно начало за " орлите ", на които им е необходим единствено още един гол с цел да заличат пасива си от първия мач!
 Снимка 544281
Източник:
5′
Топката доближи до Чолак, който стреля от близка отдалеченост, само че Кахлина избави.
1′

1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
Състав 71. Кристиан Кахлина 27. Йохан Далин 3. Антон Недялков 6. Оскар Левицки 8. Клод Гонсалвеш 15. Анел Ахмедходжич 11. Кирил Десподов 24. Ласе Нилсен 19. Пиерос Сотириу 31. Франц Брорсон 22. Джордан Икоко 19. Велко Бирманчевич 24. Оливие Вердон 20. Бонке Иносент 25. Стефан Баджи 10. Андерс Кристиянсен 30. Игор Пластун 5. Сьорен Рикс 88. Вандерсон 9. Антонио Чолак 95. Каули Оливейра 32. Йо-Инге Бергет Треньор Валдас Дамбраускас Йон Дал Томасон Резерви 1. Серджио Падт 1. Мелкер Елборг 23. Пламен Илиев 30. Исмаел Диавара 4. Сисиньо 2. Ерик Ларсон 5. Георги Терзиев 7. Ердал Ракип 6. Шакил Пинас 14. Феликс Беймо 7. Алекс Сантана 17. Малик Абубакари 13. Мавис Чибота 21. Петер Гуаргис 29. Дорин Ротариу 22. Ади Налич 32. Жосуе Са 29. Ноа Ейле 37. Бърнард Текпетей 34. Маркус Бьорквист 45. Димитър Митков 37. Себастиан Нанаси 64. Доминик Янков
Лудогорец посреща Малмьо в мач-реванш от плейфите на Шампионска лига довечера в 22:00 часа на " Хювефарма Арена ". Българският първенец загуби първия мач в Швеция с 0:2 и в този момент ще има доста сложна задача.

За да стигне до този съдбоносен миг " орлите " първо отстраниха Шахтьор (Солигорск) след 1:0 и 1:0, по-късно се оправиха във втория кръг със словенския Мура (0:0 и 3:1), а в третия кръг взеха скалпа и на гръцкия гранд Олимпиакос (1:1, 2:2 и победа с дузпи). Очакваше се отборът да продължи с положителните си изяви и против Малмьо, само че истината е, че гостуването в Швеция бе най-слабият мач на " зелените " в шампионата досега.
 Треньорът на Малмьо: Това няма да е мач, който е на правилото всичко или нищо
Треньорът на Малмьо: Това няма да е мач, който е на правилото всичко или нищо

На една крачка от небето, споделя Йон Дал Томасон

Сега те са притиснати до стената. Възпитаниците на Валдас Дамбраускас имат доста сложна задача, а с цел да я решат, ще би трябвало да покажат радикално друго лице от това в първия дуел.

Добрата вест за българския първенец е, че довечера ще може да разчита още веднъж на крилото Кирил Десподов. Той не взе присъединяване в първия мач поради насъбрани картони и неналичието му се усети. В Разград разпореждат огромни очаквания, че точно той ще бъде индивидът, който ще поведе тима към успеха.

Интересен факт е, че Малмьо единствено един път в историята си е отпадал в евротурнирите откакто е спечелил първия мач на собствен терен с 2:0. Това се случва през сезон 1984/85 в шампионата за КНК, когато шведите губят реванша от Динамо (Дрезден) с 1:4. В останалите четири случая, в които водят с 2:0 след първия мач, скандинавците постоянно съумяват да продължат напред.

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас надали ще направи фрапантни промени в единайсеторката си. Очаква се той да започва с Кахлина под рамката и в отбрана Икоко, Пастун, Вердон и Недялков. Баджи и Гонсалвеш ще са двойката опорни халфове, а Каули ще работи като плеймейкър. Десподов и Текпетей ще стартират на крилата, а в офанзива още веднъж ще работи Сотириу.
 Валдас Дамбраускас: Промените в състава няма да ги споделям, тъй като аз самият не ги знам
Валдас Дамбраускас: Промените в състава няма да ги споделям, тъй като аз самият не ги знам

Знаем, че би трябвало да изкачим стръмна планина, споделя експертът

Гостите пък имат много проблеми с контузени играчи, като цели четирима са в лазарета. Така Йон Дал Томасон евентуално ще пусне на терена Далин на вратата и триото в защита Нилсен, Ахмедходжич и Брорсон. Рикс и Левицки ще са халф-бекове, а Ракип и Бергет ще работят като опорни полузащитници. Кристиансенс ще има функционалностите на плеймейкър, а Чолак и Бирманчевич ще си партнират в офанзива.


 Малмьо дойде в България без двама основни играчи
Малмьо дойде в България без двама основни играчи

Никлас Мойсандер и Серхио Пеня отпадат за реванша с Лудогорец
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР