Лудогорец – Левски е дербито от 1/2-финалите за Купата на

...
Лудогорец – Левски е дербито от 1/2-финалите за Купата на
Коментари Харесай

Лудогорец – Левски е дербито от 1/2-финалите за Купата на България

Лудогорец – Левски е дербито от 1/2-финалите за Купата на България, отреди тегленият през днешния ден чоп в Национална футболна база.

Българският първенец ще се изправи против „ сините “ в първия мач на стадион „ Хювефарма Арена “ в Разград, а реваншът е на „ Георги Аспарухов “. В другия конфликт от последните четири в шампионата настоящият първенец ЦСКА гостува на Славия в първия дуел, а по-късно е хазаин в реванша на „ Българска войска “. Първите срещи от полуфиналите са на 12 и 13 април, а реваншите на 21 и 22 април. Финалът е плануван за 11 май на Националния стадион „ Васил Левски “.

След паузата през март, през април ще се изиграят 25-и и 26-и кръг в Първа лига, с които ще бъде комплициран завършек на постоянния сезон в шампионата. Веднага по-късно са първите срещи от полуфиналите, по-късно следва първи кръг на плейофите, а след това реваншите в навечерието на Великден. Около Великден ще имат мачове единствено тимовете от двете четворки, които ще станат ясни след края на постоянния сезон. След Великден ЦСКА ще играе с Лудогорец в пряк конфликт на върха.

„ Жребият си е чоп, към този момент няма слаби тимове, това са най-стойностните отбори. Славия е един стойностен тим, играхме преди две седмици с тях, сложен мач беше, чакат ни две сложни срещи, уповавам се да се класираме за финала. Домакинството, когато приказваме за София, не е от такова огромно значение, не е изключително преимущество. За нас и двете неща (титла и купа) ще са приоритет, ще ги гоним до последно. Нямам искания за възможен противник на финала. Нашето предпочитание е да отидем на край, само че това ще се реши в двата мача “, разяснява изпълнителният шеф на ЦСКА Филип Филипов.

„ Левски се оправя добре в последните два месеца, има положителни футболисти, дано по-добрият се класира за финала. Не е проблем, тъй като няма значение къде и по кое време играеш. Важно е в двата мача да си на равнище. Всяка година се борим за двата домашни шампионата и присъединяване в евротурнирите. Важно е да стигнем финала, няма значение кой е противникът. Шансовете са 50/50, в полуфиналите са единствено положителни тимове и няма любимци “, бяха първите думи след жребия на техническия шеф на Лудогорец Козмин Моци.

Пълен чоп за 1/2-финалите:

Славия – ЦСКА

Лудогорец – Левски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР