> Lucky Hunt15 кучета от кошмарният развъдник в местност Малка

...
> Lucky Hunt15 кучета от кошмарният развъдник в местност Малка
Коментари Харесай

15 кучета са спасени от ужаса в Малка Чайка

> Lucky Hunt15 кучета от кошмарният разплодник в околност Малка Чайка край Варна са избавени и настанени в приюта на Фондации "Лъки Хънт ", показа за Varna24.bg   шефът на Областната дирекция по сигурност на храните във Варна доктор Златина Димова.
Тя описа, че при тях е получен сигнал и на 24 ноември, дружно със чиновници на полицията са посетили мястото, където при извънредно нечовешки условия са отглеждани животните. 
Първоначално на мястото, което приличало на зарязан разграден двор до Института по аеро-и хидродинамика, се е появил един от притежателите, а по-късно и останалите двама. 
Те са се държали жестоко. Полицията е снела данните им и занапред ще се изискат всички паспорти на животните, с цел да се откри дали точно тези хора са отговорни за несретната им орис. Към момента на инспекцията единствено три от 15-те животни са имали чипове. 
Всички бедстващи животни са отдевени от природозащитниците в приюта с цел да бъдат имунизирани, обезпаразитени и обгрижени уместно. 
Ето акво споделят на страницата си от Фондации "Лъки Хънт ":
"Дого Аржентинотата вече са в сигурност и под непрекъснат контрол на ветеринаря ни доктор Михайлова - те са доста слаби и уплашени, само че ще се подобрят бързо - ще им дадем доста храна и обич и скоро ще поканим доброволци, с цел да им помогнете да се социализират. "
При акцията за изземване на кучетата, отглеждани при ужасни условия, е видно,че са държани гладни и със остарели незараснали рани. 
Мизерията не може да се опише с думи. Кучетата бяха потънали в тиня и нямаха храна и вода. Автомобил съставлява "медицински кабинет ", в който се организират всевъзможни операции. По свидетелски данни труповете на кучетата са изхвърляни в прилежащия двор. По думите на "собствениците ", които до последно се опитваха да попречат на нашия екип да изземе животинките, всички кучета са били с чипове, само че след инспекция се откри, че единствено 3 от тях са чипирани. Благодарение на взаимните дейности на ОДБХ, полицията,Фондации "Лъки Хънт " и Анимал Хоуп Варна, акцията беше сполучливо извършена. ", споделят още природозащитниците. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР