Лучано Спалети е съгласувал условията на личния си договор за

...
Лучано Спалети е съгласувал условията на личния си договор за
Коментари Харесай

Спалети се разбра да смени Манчини, той скочи на федерацията

Лучано Спалети е съгласувал изискванията на персоналния си контракт за поста селекционер на италианския народен тим по футбол, написа журналистът Николо Скира.

Според източника страните са се договорили за тригодишно съглашение. Треньорът ще получава към 3 милиона евро на година плюс бонуси.

В близко бъдеще назначението на Спалети ще бъде оповестено публично. Сега Италианската футболна федерация договаря с някогашния тим на Спалети - Наполи за компенсацията,  заложена в контракта на треньора с неаполитанците.

Досегашният селекционер на Италия Роберто Манчини напусна поради различия с президента на футболната федерация на страната Габриел Гравина и за пръв път приказва за напускането на поста си.

" Не съм направил нищо, с цел да ме убият по този метод. Уволниха ме и обявиха, че е бил мой избор ", сподели треньорът в изявление пред вестниците " Ла Република ", " Месаджеро " и " Либеро ".

" Сякаш съм умъртвил някого, а аз единствено упражних правото си да взимам решения. Защо има толкоз гневни персонални нападки към мен? Не съм очаквал да ми разгласят морална присъда ", отбрани се той.

" Опитах се да приказвам няколко пъти с Гравина (б. а. - президент на Италианската футболна федерация) и да му обясня моите визии. Обясних му, че през тези месеци ми би трябвало успокоение, той не го направи и аз бях заставен да си потегли ", сподели още Манчини.

" Да сте виждали президент да сменя щаба на националния тим? Гравина от една година се пробва да го направи ", сигурен е италианският експерт.

" Знаех, че президентът Гравина е избрал Джанлуиджи (б. а. Буфон) и това беше вярното решението след Виали. Нямам нищо срещу него ", сподели още Манчини.

" Винаги съм бил правилен. Когато пристигнах в националния тим, отхвърлих по-изгодни предложения. Тогава направих своя избор и това беше най-важният пост в моя живот. И напуснах тима 25 дни преди идващия мач, не три ", безапелационен е той.

Роберто Манчини призна, че договаря за пост в Саудитска Арабия. " Зависи какво ще стане в бъдеще и къде ще отида. Сега не желая да мисля за нищо ", сподели разочарованият треньор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР