ЛУАНГ ПРАБАНГ, Лаос (AP) — Лаос без излаз на море

...
ЛУАНГ ПРАБАНГ, Лаос (AP) — Лаос без излаз на море
Коментари Харесай

Нарастват опасенията, че язовирната стена през река Меконг в Лаос може да навреди на обекта на световното културно наследство Луанг Прабанг

ЛУАНГ ПРАБАНГ, Лаос (AP) — Лаос без изход на море няма известните плажове на своите съседи, с цел да притегля туристи, само че вместо това разчита върху девствената хубост на неговите планини и реки и исторически места, с цел да притегли гости.

Перлата в короната е Луанг Прабанг, обект на международното културно завещание на ЮНЕСКО, където легендата споделя, че Буда в миналото е почивал по време на пътуванията си. Той сплотява всички детайли дружно със своята комбинация от историческа лаоска и френска колониална архитектура на полуостров при сливането на реките Меконг и Нам Хан.

Но план за язовир за няколко милиарда $ е в ход на 25 километра ( 15 мили) нагоре по течението провокира опасения, че това може да докара до загуба на статута на града в ЮНЕСКО, както и по-широки въпроси за това какво ще създадат амбициозните проекти на държавното управление за създаване на голям брой язовирни стени през Меконг с реката, кръвоносната система на Югоизточна Азия.

„ Когато язовирът Луан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР