Лозунгът Спаси Пирин - Спаси България е добре да бъде

...
Лозунгът Спаси Пирин - Спаси България е добре да бъде
Коментари Харесай

Спаси Банско - Спаси Пирин

Лозунгът " Спаси Пирин - Спаси България " е добре да бъде заменен със " Спаси Банско - Спаси Пирин ".

Знам, че Пирин е народен парк и по тази причина е обикновено да е национална грижа. Как обаче нацията ще се грижи за Пирин, в случай че банскалии и хората, които живеят в региона не са част от тази грижа?

А Банско е обезчовечена зона. Превзет и унищожен от личната си лакомия и комплицираност град. Град, който не се грижи за Пирин, тъй като на Пирин са се случили всякакви градски и даже интернационалните неща, за които на банскалии им е казано да мълчат и да не се месят, тъй като не схващат, доста са елементарни и Пирин не е тяхна работа.

В това отношение няма доста разлика сред " Юлен " и " бранителите на Пирин ". И едните и другите се отнасят с пренебрежение към локалните. Едните ги размъкват по всички страни с рейсове да стачкуват за втори въжен превоз, другите изцяло подценяват техния дял в ориста на планината, в която са родени и браншове.

 В отбрана на втори въжен превоз над Банско
© Цветелина Белутова, Капитал

В отбрана на втори въжен превоз над Банско

За да бъде Пирин опазвана планина, а Банско проспериращ курорт, локалните хора би трябвало да са част от проекта. Те би трябвало да са образовани и да бъдат подкрепени във неочакваното развиване на града. Банско и близките села би трябвало да видят своята роля в построяването на " международния курорт ".

Това два отряда да нахлуят на тяхна територия, да се сбият между тях и да им кажат да мълчат и да не се месят е израз на мъчителен градски провинциализъм. Превръщането на ориста на Пирин в идея за спасяването на България е като национално придвижване за спасяването на двете лъвчета. Само дето Пирин не е лъвче да го пратиш в Холандия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Банско и градежите (73)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР