Лозарите от област Плевен ще излязат на протест този петък,

...
Лозарите от област Плевен ще излязат на протест този петък,
Коментари Харесай

Протест на лозарите затваря част от пътя София - Русе в петък

Лозарите от област Плевен ще излязат на митинг този петък, като готвят обсада на основния път София - Русе

Това заяви Албена Симеонова, член на Националното съдружие на българските лозари и производител от Плевенско, съобщи Българска телеграфна агенция.

От Сдружението са изпратили писмо до министъра на земеделието, в което са сложени голям брой настоящи въпроси и проблеми за решение в бранш лозарство, като са показали, че, в случай че до през днешния ден, 23 февруари, не се получи отговор с съответни дейности, ще стартира общонационален митинг в цялата страна.

"Лозарите са най-пренебрегнатите от земеделските производители, няма национални доплащания за нас и всичко, което получаваме, е 27 лв. на дка ", разяснява Симеонова. Тя добави, че лозарите са поискали от земеделското министерство финансова поддръжка. "В Министерство на земеделието срещаме схващане, само че не и от страна на финансовото министерство ", добави Симеонова. По думите ѝ цените на гроздето и на виното не са се трансформирали у нас, за разлика от тези на плодовете и зеленчуците, консумативите обаче скачат, разноските за работна ръка се усилват. "Розопроизводството и лозарството са националното лице на България ", акцентира Албена Симеонова.

Протестът на лозарите от Плевенска област е плануван да се организира на 25 февруари, петък, от 08:30 до 10:30 часа на детелината край Плевен в посока Долни Дъбник.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР