Лозари от област Плевен излязоха на протест като блокираха за

...
Лозари от област Плевен излязоха на протест като блокираха за
Коментари Харесай

Лозари от Плевенско излязоха на протест

Лозари от област Плевен излязоха на митинг като блокираха за малко основния път София - Русе на детелината в посока Долни Дъбник. Тя обявиха своята безапелационна позиция, че е нужна съответна политика в бранша.

" Лозарството е най-онеправданият отрасъл, той е обичаен за България, само че не получава нужното внимание дружно с розопроизводството ", разяснява Албена Симеонова, член на Националното съдружие на българските лозари, което провежда днешния митинг на няколко места в страната, и производител-лозар от Плевенско. 

" Не протестираме против земеделското министерство, тъй като там получаваме схващане, протестираме против финансовия министър, против държанието на хората, които не схващат какво вършим ние с нашите служащи, с нашите хора ", съобщи Симеонова. Според нея 300 лева на дка лозе е една напълно естествена сума за подкрепяне и оцеляване на българския лозар,. " Не може да подпомагаш десетина – петнайсет огромни компании, би трябвало да окажеш помощ и на по-малките производители, тъй като ние сме хората, които живеем в българските села и ги съживяваме ", безапелационна е тя. 

Димитър Хараламбиев, производител от Плевенско, съобщи, че лозарството е сложено на колене. " България без лозарство не може, хиляди хора работят по лозарските масиви, само че секторът ни е неглижиран, лозарските проблеми остават нечути години наред ", акцентира той.

По думите му днешният митинг има за цел ръководещите да видят, че браншът е единен и упорства за съответна държавна политика и ограничения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР