Лозан Панов се отказа от колата от НСО Още по

...
Лозан Панов се отказа от колата от НСО Още по
Коментари Харесай

Дилърът на "Мерцедес" опроверга прокуратурата за колата на Лозан Панов

Лозан Панов се отхвърли от колата от НСО

Още по тематиката
Очаквано, Военна прокуратура отхвърли да проверява случая, отговорен е водачът - спрял за гъби

На среща с президента ръководителят на Върховен касационен съд предложи прокуратурата да бъде извадена от правосъдната власт

... и за какво е напълно допустимо да бъде отхвърлен от поста си

Тезата, че болтовете на мерцедеса на НСО, употребен от Лозан Панов, са се развили сами, не почива на експертно мнение, а е била манипулативно наложена от прокуратурата. Това излиза наяве от отговори от формалния представител на " Мерцедес " за България " Силвър остарял " до " Капитал ".

Преди близо две седмици уеб сайтът " Правен свят " заяви, че по време на командировка до Берковица водачът на Лозан Панов е разкрил, че два от болтовете липсват, а три са разхлабени. Прокуратурата се самосезира и образува скоростна инспекция, която приключи с отвод за формиране на досъдебно произвеждане, подписан от някогашния военноокръжен прокурор на София полк. Спас Илиев.

Допускането, че болтовете на задната джанта на мерцедеса са паднали поради вибрациите и острите завои, стои в главната на постановлението, с което Софийската военноокръжна прокуратура отхвърли да образува следствие.

От отговорите на дилъра на " Мерцедес " се схваща, че мнението на компанията е било " орязано ", с цел да пасне на тезата на прокуратурата. В позицията на " Силвър остарял " се споделя, че, в случай че болтовете не са стегнати добре, могат да се разхлабят при шофиране по път с неравности и доста завои. Прокуратурата е оставила единствено втората част от изречението, т.е. че е допустимо болтовете да се развият по неравномерен път, без уточнението, че с цел да се случи това, те би трябвало да не са били затегнати.

Експертната информация, употребена от държавното обвиняване, е подписана от шефа на сервиза на " Силвър остарял ", който по телефона изрично отхвърли пред " Капитал " да е твърдял сходно нещо, " тъй като най-малкото не е разумно ". Той сподели, че е дал пояснения пред жена, която след това му е дала да подпише експертната информация.

" Нямаме информация за сходен случай в България. Също по този начин от " Даймлер " не са ни уведомили за евакуиране на коли заради подобен проблем. Разхлабването на болтове може да се дължи на човешка неточност или в случай че са манипулирани съзнателно, само че не е индустриален недостатък ", разясниха от " Силвър остарял ". " При промяна на гумите е допустимо болтовете да не са стегнати със заложения от производителя миг на стягане и да се разхлабят от вибрацията на колелото. При два изчезнали болта и три разхлабени шумът от вибрациите ще е сензитивен и ще се усилва при придвижване ", споделят още от компанията, която минимум би имала интерес да показва колите си за несигурни.

Във вторник ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов съобщи, че се отхвърля от колата на НСО и ще употребява служебна кола от автопарка на съда.

Повече по тематиката четете в петъчния брой на в. " Капитал ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР