Лоялността към един мобилен оператор не е лошо нещо, но

...
Лоялността към един мобилен оператор не е лошо нещо, но
Коментари Харесай

Как можете да прехвърлите мобилния си номер към друг оператор без много проблеми и разправии?

Лоялността към един мобилен оператор не е неприятно нещо, само че има обстановки, в които се постанова да преминем към различен телеком - дали поради по-изгодни цени, поради предпочитание да се включим в една група с близки и другари или пък заради друга причина. При това разумно желаеме да запазим своя номер - в случай че го употребяваме от доста години или пък включва елементарно запаметяваща се поредност от числа.

За благополучие това е допустимо, тъй като е добре контролирано и се ползва от година, а цялата процедура е относително лесна. Нещо повече - своят номер могат да пренесат, както потребителите с абонаментен контракт, по този начин и ползващите предплатена услуга. При приемащия оператор те могат да преминат към контракт или пък към предплатена услуга, написа mobilebulgaria.com.

Какво би трябвало да се направи?

За да задействате процедурата е задоволително да подадете документално заявление за преместване на номера в офис на приемащия оператор - този, към който желаете да преминете. Заявлението се подава персонално, от прокурист или пък от легален представител на клиента. Vivacom поддържа и онлайн подаване след избор на проект, само че не и за предплатени услуги. При A1 има алтернатива за транспорт на номер при избор на проект, само че след това би трябвало да се посети магазин за сключване на заявката.

Ако притежавате повече номера е допустимо да придвижите всички с едно заявление, процедурата е безвъзмездна. В случай, че няма аргументи за отвод на преместване ще получите съобщение за преместване на номера и за датата, на която ще стане това. По закон преместването се реализира в границите на 2 работни дни, считано от датата на подаване на заявката.

В този период влиза и така наречен " прозорец на преносимост ", който е не по-дълъг от 5 часа - това е времето, в което номерът се деактивира в остарялата мрежа, задейства се в новата, а базите данни на операторите се обновяват. Въпросният прозорец е всеки работен ден сред 9 и 14 часа.

Какви проблеми могат да зародят?

Ако имате подписан срочен контракт и/или изплащате устройства изцяло разумно ще би трябвало да изплатите на настоящия си оператор съответните неустойки, както и останалите дължими лизингови вноски, в случай че сте закупили устройство.

Не е спънка да придвижите номера си, даже и в случай че мобилната услуга е част от пакетно предложение с други услуги - в този случай ще може да продължите да ги ползвате, само че най-вероятно без преференциалните условия за целия пакет.

Мога ли да се върна към остарялата мрежа?

Да, няма проблем след преместване на даден номер към нов оператор той да бъде върнат към първичната мрежа. Процедурата е същата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР