Ловци от крайграничната община Болярово предупреждават за повишен риск от

...
Ловци от крайграничната община Болярово предупреждават за повишен риск от
Коментари Харесай

Обучават ловци, за да не застрелят някой мигрант в Странджа

Ловци от крайграничната община Болярово предизвестяват за нараснал риск от произшествия с мигранти. Срещите с мигранти в ловните полета покрай турско–българската граница не са изненада, само че заплахата от произшествия е огромна, безапелационен е ръководителят на дружинката в село Голямо Крушево Иван Иванов

„ Даже заран в инструктажа това наложително се споделя -  че можем да ги срещнем и се внимава, да не се отстреля някой. Слава Богу, до момента нямаме такива произшествия. Мигранти колкото искаш има, цяла вечер маршируват из гората. Обаждаме се, идват и ги прибират “, сподели Иванов.

Проблем остави и замърсяването в региона.

„ Намираме по 20 – 30 сака, якета, спални чували, всичко това хвърлено в гората. Хвърлят кецове, маратонки, консерви, бутилки. И всичко това, като духне вятъра, е накачено по дърветата. Гората е цялостна с отпадъци, просто не знам по какъв начин ще се почисти това нещо. Все едно се намираш на бунище “, добави той пред БНР Бургас.

Кметовете и наместниците във всички  села в на  община Болярово също са инструктирани при забелязване на мигранти и навреме да подават сигнали на тел. 112.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР