Ловци на трюфели, гъбари и билкари от Русе и региона

...
Ловци на трюфели, гъбари и билкари от Русе и региона
Коментари Харесай

Ловци на трюфели, гъбари и билкари протестират, не искат патентен данък

Ловци на трюфели, гъбари и билкари от Русе и района излязоха на митинг против желанието да се вкара патентен налог за сектора им и ще блокират поредно региона на Дунав мост и пътя към София.

Предложението на е на Министерството на финансите и има за цел да изсветли приходите в бранша и всички, които се занимават с бране на гъби, семена, билки и диви плодове, да заплащат патентен налог към общините. Това обаче би лимитирало територията на търсенето на недървесни горски артикули, считат ловците на трюфели, които са изпратили мнението си до министерството и оферират решение на казуса:

„ Да отпадне патентният налог! Предлагаме да плащаме едно позволение за цяла България. Предложили сме цена от 1000 лв.. Може би ще платят към 10 000 търсача. Това са 10 милиона лв.. С тези пари страната може да закупи 50 автомобила, чисто нови, да назначи на тези 50 автомобила по трима горски и парите ще стигнат за безусловно всичко. Ще останат даже 2 милиона, по наши сметки, с които страната може да залесява нови гори “.

Това сподели Росен Иванов от Русе, който към този момент 14 години устоя фамилията си със събиране на трюфели, предава БНР. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР